FILIT, prezentat la Istanbul

mai 4th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) va fi prezentat în cadrul Festivalului de literatură Tanpınar de la Istanbul, desfășurat în perioada 4-8 mai 2015. Directorul Muzeului Literaturii Române Iași și managerul FILIT, Dan Lungu, va prezenta coordonatele festivalului joi, 6 mai 2015, în intervalul orar 14-15:00, la sediul Institutului Cultural Român de la Istanbul. Prezentarea va fi tradusă în limba turcă de către traducătoarea Sunia Acmambet. Numit după unul dintre cei mai mari scriitori ai literaturii turce din secolul al XX-lea, Ahmet Hamdi Tanpınar, Festivalul de la Istanbul se află anul aceasta la cea de a VII-a ediție, având invitate peste 70 de nume importante ale literaturii mondiale. Deschiderea oficială a ediției din anul 2015 a avut loc la sediul ICR Istanbul, partenerul Festivalului de literatură Tanpınar.

Din toamna anului trecut, prin Muzeul Literaturii Române Iași, FILIT și Editura Muzeelor Literare au intrat în circuitul internațional al festivalurilor și târgurilor de carte (Viena, Bologna, Budapesta etc.), unde au avut loc deja prezentări ale festivalului și a căror rezultat benefic a fost extinderea rețelei de colaboratori.

Anul acesta, FILIT se va desfășura în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2015 și va reuni peste 300 de reprezentanți ai scenei literare mondiale.

Număr de vizualizări :1031


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro