Expoziţia „Rendez-Vous cu Arta” rămâne deschisă până la finalul lunii mai

mai 21st, 2015 | By | Category: Postcard

Vineri, 15 mai 2015, la Ceainăria Rendez-vous Floreasca (Calea Floreasca nr. 102, Bucureşti), iubitorii de frumos au participat la vernisajul expoziției de pictură ”Rendez-vous cu Arta” semnată de Laura Lucia Mihalca, expoziţie ce poate fi vizitată de luni până duminică, până pe 28 mai 2015. Proiectul reprezintă cea mai recentă serie a artistei, fiind o expoziție inedită ce invită publicul să redescopere unicitatea naturii. “Atunci când pictez, mă bucur de universul meu de linişte, unde fiecare lucrare devine o amintire păstrată pentru totdeauna prin mijloacele de expresie oferite de tehnicile picturii. Pretextul lucrărilor este natura, în încercarea de a conserva clipe într-un discurs vizual continuu” (Laura Lucia Mihalca) AgențiadeCarte.ro a fost partener media al evenimentului. După vernisaj, invitații au fost introduși în fascinanta lumea a ceaiurilor de către Karla Stanciu, PR ceainăria Rendez-vous, având ocazia să descopere o mică parte din secretele acestui univers. Raluca Elena Burlan a încheiat evenimentul printr-un un concert de muzică ușoară.

”Proiectul “Rendez-Vous cu Arta” s-a născut foarte natural, fiind direct influenţat de povestea locului, de cadrul ceainairiei cu care m-am identificat. Aşa se face că elementele decorului şi cromatica întâlnite aici m-au inspirat pentru iniţierea seriei, pentru că Rendez-Vous este un loc cu poveste, un loc care predispune la creaţie.

Prin seria de lucrări, putem identifica diferite stadii ale naturii, treceri şi transformări trecute prin filtrul personal.

De ce “Rendez-Vous cu Arta”? Pentru că această întâlnire cu frumosul este pentru noi toţi. Apusuri line sau de forţă, ceruri liniştite sau furtunoase, compoziţii nonfigurative sau abstracte, toate declină intenţia mea de a imortaliza clipa prin pictură. Lucrările creează un univers aparte, o lume în care ne putem regăsi, o lume cu care ne identificăm. Sunt lucrări-amintiri, cu forţă expresiva şi caracter simbolic.” (Laura Lucia Mihalca)

Regăsiţi aici discursul de deschidere a expoziţiei: https://youtu.be/-ghqlETGJE8

Gazda: Ceaineria Rendez-vous

Partener strategic: Coffet

Parteneri: Asociaţia Operatorilor culturali din România, Fundaţia Calea Victoriei

Parteneri media: Agenţia de carte, Amos news, Arhimania, Artindex, Autentici, Ceaşcă de cultură, Comunitate foto, Deco şi eco, Filme-cărţi, IBC focus, Inoras, Markmedia, Musicnights, Revista Bulevard, România pozitivă, Vacante la ţară, Ziare.com.

Laura Lucia Mihalca este unul din cei mai activi tineri artişti români contemporani, fiind o prezenţă constantă pe simezele din Bucureşti şi din ţară.

Lucrările sale au fost expuse în cadrul celor mai prestigioase instituţii de cultură din Bucureşti şi din ţară, aflându-se actualmente în colecţii particulare importante.

Dintre expoziţii, menţionăm: Expoziţia “Steaua Mării”, Biblioteca Naţională a României, Bucureşti, septembrie 2014; Expoziţia “Peisajul unui vis”, Centrul cultural Jean Louis Calderon, Bucureşti, august 2014; Expoziţia de grafică de carte Sinestezii, Muzeul Mihail Sadoveanu, Iaşi, aprilie 2011; Expoziţia de pictură „Vis?ARE”, Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu, Bucureşti, noiembrie 2010; Salonul artelor, Elite Proof Art Gallery, Bucureşti, iunie 2011; “Eminescu”- Centrul Cultural Schiller, Bucureşti, 2008.

Pagina oficială de facebook: www.facebook.com/LauraLuciaMihalca.artist

Ceainăria Rendez-Vous este o oază de linişte, ceaiuri deosebite şi atmosfera de neuitat, povestea acestui concept având o istorie de mai bine de 12 ani. În tot acest timp, ceainăria s-a remarcat prin profesionalism, atenţie la detalii şi orientarea către nevoile şi dorinţele clienţilor. Ceainăria Rendez-Vous a devenit un adevărat loc al dezvăluirilor amoroase, al amiciţiei, al povestirilor cotidiene, al pasiunii despre ceai, al deschiderii sufletului către frumos. În prezent, echipa se mandresete cu o gamă de peste 200 de ceaiuri şi două ceainării Rendez-Vous, ambele în cele mai bune şi accesibile zone ale Capitalei.

Pentru mai multe detalii: www.ceainarie.ro.

Număr de vizualizări :974


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro