Expoziţia foto-haiku „Declic în silabe”

mai 9th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 mai 2015, ora 17.00, la sediul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” ( Str. 9 Mai, nr. 7, Bacău) vor avea loc vernisarea expoziţiei „Declic în silabe” şi lansarea volumului de haiku “Femeia bonsai” al autoarei Mihaela Băbuşanu, evenimente ce au loc  în cadrul proiectului “Japonia departe-aproape de Bacău”, ediţia a II-a.

“Un haiku este un poem, adică, la fel ca orice poem, un efect al artei limbajului, care vizează sugerarea prin sens, imagine, ritm, a unei emoţii, a unei stări de spirit. Dar este un poem singular, aproape un exerciţiu spiritual.

Produs al secole de cultură, haiku nu îşi dezvăluie savoarea decât spiritelor primitoare, inimilor atente.
Nu exista aici nici izbucniri, nici ciocniri ale imaginilor, nici strigăte, nici moarte, nici sânge.
Haiku este simplitate, uşurinţă, dezgolire a esenţialului.
Haiku este o poezie a zenului, este o floare de câmp pe o masă de lemn.
Este timpul acordat liniştii, farmecului, misterului. O pasăre care se aşază. O clipă salvată. Un crâmpei de eternitate.” – HENRI BRUNEL
Expoziţia foto-haiku „DECLIC ÎN SILABE” reprezintă locul de întâlnire între două arte, cadrul în care poezia şi fotografia se completează, se suprapun, se contrazic şi se întrepătrund în acelaşi timp, născând noi sensuri cu fiecare descifrare a versurilor şi a imaginii.

Aflată la cea de-a II-a doua ediţie, expoziţia foto-haiku “DECLIC ÎN SILABE”, reprezintă un proiect de grup, iniţiat de fotograful Brosu Constantin, care s-a implicat cu un numar de 54 de fotografii de natură şi la care, 35 de haijini români din ţară şi din străinătate au scris haiku la fotografie.

S-a întrunit astfel un număr de 868 de poeme din care au fost selectate 162, câte 3 pentru fiecare din cele 54 de fotografii, scopul final fiind acela de a aduce în faţa publicului poezia niponă şi fotografia de natură printr-o expoziţie foto-haiku, la un standard cât mai ridicat al acestei arte.

Organizatori: BROŞU CONSTANTIN , MIHAELA BĂBUŞANU, OANA GHEORGHE

Facebook event: www.facebook.com/events/1402119963444930/

Număr de vizualizări :1471


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro