Expoziția ”Selecţii ceramice / Ioana Stepanov”, la Galateea

mai 12th, 2015 | By | Category: Eveniment

Luni, 18 mai 2015, ora 18:00, Galeria Galateea vă invită la vernisajul expoziţiei ”Selecţii ceramice / Ioana Stepanov”. Curator: Ioana Şetran. Expoziţia poate fi vizitată până pe 11 iunie 2015.

​„… Ioana Stepanov este unul dintre artiştii pentru care exerciţiul asupra materialului ceramic nu a însemnat o exacerbare a calităţilor figurative. Volume simple, o cromatică ce nu colorează, ci nuanţează, pun în valoare două elemente pe care ea le-a exploatat de-a lungul anilor: geometria, forma, într-un cuvânt arhitectura, iar pe de altă parte modelajul, acea plasticitate pe care materialul o conţine înaintea procesului de ardere.

…Ioana Stepanov, după câteva decenii de exerciţiu, a reuşit să dea materialului ceramic o expresie personală, să creeze o lume care îi este proprie, prin care aspiră să treacă dincolo de impactul cu suprafaţa. Lucrările sale sunt arhitecturi, volume ce ni se impun prin acurateţe, sobrietate şi, de multe ori, o problematică nespecifică ceramicii.” (Maria-Magdalena Crişan, critic de artă)

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism.ro, Observatorul Cultural, SensoTV, Cultura

Galeria Galateea, Calea Victoriei 132, Bucureşti

tel:+40 21 317 38 14,

www.galateeagallery.com , galeriagalateea.blogspot.ro

Program galerie:

11.00 – 19.00 (luni), 12.00 – 20.00 (marţi-vineri)

Evenimentul pe Facebook

Număr de vizualizări :957


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro