Expoziția ”ESSL ART AWARD CEE 2015”

mai 18th, 2015 | By | Category: Eveniment

Muzeul Essl, Vienna Insurance Group şi Victoria Art Center vă invită la vernisajul expoziţiei ”ESSL ART AWARD CEE 2015 / NOAPTEA ARTIŞTILOR NOMINALIZAŢI în Bucureşti”, marți, 26 mai 2015, ora 19.00, la Victoria Art Center (Calea Victorei, nr. 12C, bl. A,  Sector 3, Bucureşti). Expoziția va fi deschisă în perioada 26 mai – 21 iunie 2015.

Premiul ESSL ART AWARD CEE se acordă tinerilor artişti aflaţi la început de drum, în opt ţări, de către Muzeul Essl împreună cu sponsorul principal, compania de asigurări Wiener Städtische, acţionar principal al VIENNA INSURANCE GROUP. În fiecare ţară are loc o expoziţie susţinută de un număr de zece artişti nominalizaţi, aleşi de un juriu internaţional. În cadrul deschiderii expoziţiei, doi dintre artişti primesc premiul ESSL ART AWARD CEE, câte 3500 de euro şi o invitaţie la expoziţia de grup „Diversity of Voices“ din Muzeul Essl din Klosterneuburg, lângă Viena. Câte un artist din fiecare ţară primeşte INVITAŢIA VIG SPECIAL din partea companiei de asigurări Wiener Städtische şi un onorariu de producţie de 1000 de euro precum şi o invitaţie la o expoziţie de grup în clădirea Ringturm din Viena, sediul principal al grupului de firme de asigurări.

Premiul ESSL ART AWARD CEE a reuşit să devină deja o tradiţie ca proiect care creează efecte de viitor pentru tinerii artişti, în cele opt ţări participante: Bulgaria, Croaţia, România, Slovacia, Slovenia, Cehia, Turcia şi Ungaria. Acest lucru se reflectă în cele peste 500 de candidaturi din rândul studenţilor la arte pentru premiul de anul acesta şi în cooperarea foarte activă cu peste 40 de academii de artă.

În Bucureşti, Noaptea Artiştilor Nominalizaţi se organizează pe 26 mai 2015 la ora 19:00, în VICTORIA ART CENTER. Artiştii români nominalizaţi pentru premiul ESSL ART AWARD CEE 2015 sunt Bogdan-Ionuţ Armanu / Silvia-Genoveva Amancei, Anca Badea, Lia Bira, Lucian Bran, Irina Ghenu, Daniel Ghercă, Gloria Luca, Nadejda Lungu, Dragos Stefan Mitrofan şi Laura-Angela Ogruţan-Praţa.

Număr de vizualizări :685


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro