spot_img

Editura Vremea, la Bookfest 2015

Standul Editurii Vremea (A07), la Bookfest 2015,  este situat la intrarea în Pavilionul C1 al Centrului Expoziţional Romexpo. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lansărilor editurii.

Joi, 21 mai, ora 17.00, Scenă Pavilion C1


Metamorphosys, de Mihai Giugariu
Invitaţi: Valeriu Râpeanu, Ion Bogdan Lefter, Mihai Giugariu, Silvia Colfescu

Joi, 21 mai, ora 17.30, Scenă Pavilion C1

Celebrităţi cu origini în România, de Mihai Rogai
Invitaţi: Florian Bichir, Mihai Rogai, Silvia Colfescu

Joi, 21 mai, ora 18.30, Scenă Pavilion C1

Istorii din Bucureştiul neogotic, de Emanuel Bădescu
Invitaţi: acad. Răzvan Theodorescu, Emanuel Bădescu, Silvia Colfescu

Vineri, 22 mai, ora 16.00, Standul Republicii Cehe (Pavilion C4)

Amintiri fără culoare, Martin Vopenka
Invitaţi: Martin Vopenka, Doina Jela, Helliana Ianculescu, Silvia Colfescu

Vineri, 22 mai, ora 18.00, Scenă Pavilion C1

Lacrimile tale, ploaia mea. Dialoguri. Prezenţa lui Arnošt Lustig, de Eva Lustigová
Invitaţi: Eva Lustigová, Carmen Muşat, Doina Jela, Helliana Ianculescu, Silvia Colfescu
Lansarea va fi urmată de la ora 19.00 de proiecţia filmului Tvoje slza, můj déšť care a stat la baza cărţii, în spaţiul special amenajat în Pavilionul C1.

Sâmbătă, 23 mai, ora 13.00, Scenă Pavilion C1

A zecea carte cu poveşti din Bucureşti, deVictoria Dragu-Dimitriu
Invitaţi: Ruxanda Beldiman, Bedros Horasangian, Silvia Colfescu

Sâmbătă, 23 mai, ora 13.30, Scenă Pavilion C1

Măcelărirea bucureştenilor pe vremea lui Chehaia bei şi alte minunate povestiri din Bucureştii de la începutul veacului al 19-lea, de Domenico Caselli
Invitaţi: Emanuel Bădescu, Bedros Horasangian, Silvia Colfescu

Sâmbătă, 23 mai, ora 16.30, Scenă Pavilion C1

Jurnal cu şi fără Nae Ionescu, de Elena-Margareta Ionescu

Iubesc acest popor, de Mihai Eminescu
Invitaţi: Anca-Irina Ionescu, George Ardeleanu, Silvia Colfescu

Sâmbătă, 23 mai, ora 17.00, Scenă Pavilion C1

Cântec de păpădie, de Elena Otilia
Invitaţi: Elena Otilia Cîmpeanu, Silvia Colfescu

Sâmbătă, 23 mai, ora 17.30, Scenă Pavilion C1

Poezii de colorat, de Elena Otilia
Invitaţi: Elena Otilia Cîmpeanu, Mădălina Mareş, Silvia Colfescu
Eveniment animat de magicianul Clubului Disney

Duminică, 24 mai, ora 13.30, Cafenea Pavilion C4

Catastih de bucureştean, de Nicolae Vătămanu
Invitaţi: Nicuşor Dan, Gabriel Basarabescu, Alice Constantinescu, Silvia Colfescu

Duminică, 24 mai, ora 14.00, Cafenea Pavilion C4

Emanoil Protopopescu-Pake. Portret de bucureştean, de Dragoş Lucian Ţigău
Invitaţi: Andrei Pippidi, Dragoş Lucian Ţigău, Silvia Colfescu

Duminică, 24 mai, ora 14.30, Cafenea Pavilion C4

Ceai la samovar, de Ingrid Beatrice Coman, traducere de Anca-Irina Ionescu

Invitaţi: Ingrid Beatrice Coman, Anca-Irina Ionescu, Silvia Colfescu

Puteţi vizita târgul de carte:

– miercuri, 20 mai, între orele 10:00 şi 20:00;
– joi, 21 mai, între orele 10:00 şi 20:00;
– vineri, 22 mai, între orele 10:00 şi 21:00;
– sâmbătă, 23 mai, între orele 10:00 şi 21:00;
– duminică, 24 mai, între orele 10:00 şi 20:00.

Intrarea este liberă.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508