spot_img

Dobrojazz, ediția a II-a

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de ethno-jazz, DOBROJAZZ are loc anul acesta de Rusalii, între 29-31 mai 2015, la Teatrul Jean Bart din Tulcea.

În fiecare dintre cele trei seri, pe scena teatrului vor susține recitaluri câte două trupe:

Vineri, 29 mai 2015   –   ARCUS Project (R.Moldova/Romania),

OPEN SOURCE TRIO (Bulgaria/Curacao/Germania);

Sâmbătă, 30 mai 2015–  ANA-CRISTINA LEONTE QUARTET(România),

THE BRIDGE OF FRIENDSHIP (Bulgaria/România);

Duminică/31.05 – SANEM KALFA& GEORGE DUMITRIU (Turcia/România),

KOSTAS THEODOROU QUARTET(Grecia/Macedonia).

Păstrând identitatea conceptului de etno jazz, al cărui fuziune dintre folclor și jazz naște muzici de-a dreptul inedite, scopul festivalului este, pe o parte, de a face cunoscute propriile tradiții muzicale iar pe de alta – să ia cunoștință și să asimileze diverse muzici tradiționale și influențe din arealul Mării Negre sau Balcani etc. Sperăm  așadar să satisfacemașteptările publicului nostru și anul acesta, propunându-vă trio-ul OPEN SOURCE compus din muzicienii Momchil Atanasoff –pian (Bulgaria), Rayleymon Janga – bass (Curaçao) și Juri Schewe – tobe (Germania) ale căror compoziții combină într-un mod foarte armonis și modern, muzica de jazz cu elemente din muzica clasică și folclorul bulgar.

În muzica cvartetului greco-macedonean KOSTAS THEODOROU QUARTET vom descoperi teme inspirate  din folclorul macedonean și elen, melodii și ornamente specific tradiționale, îmbogățite de sonorități de jazz și sound-ul exotic al instrumentiștilor Kyriakos Tapakis (oud), Pantelis Stoikos (trompetă, caval), Dine Doneff (contrabas, voce) și Kostas Anastasiadis (baterie).

Câștigătoarea celei de-a 44 editii a prestigiosului Concurs Vocal Internațional de Jazz de la Montreaux, cântăreața SANEM KALFA găsește un limbaj propriu în improvizație, păstrând o amprentă puternică a muzicii tradiționale natale turcești. Colaborarea sa cu chitaristul român GEORGE DUMITRIU dă naștere unui dialog muzical original în care melodica orientală e însuflețită de complexitatea armonică specifica jazzului, rezultatul fiind o muzica dinamica, plina de culoare si pe alocuri misterioasa, datorită efectelor electronice pe care cei doi le folosesc.

THE BRIDGE OF FRIENDSHIP  definește un proiect româno-bulgar, inițiat de către muzicianul român Pedro Negrescu care va apărea pe scena festivalului alături de bulgarii Vasil Parmakov (pian) și Hristo Yotsov (baterie). Muzica lor intens expresivă, liric-încântătorie combină conceptul occidental  de jazz cu specificului zonei balcanice.

ARCUS PROJECT este un duo format din Adi Stoenescu (orga Hammond) si  Alexandru Arcuș, saxofonistul originar din Basarabia, care propun un proiect de ethno-jazz în care măsurile compuse se îmbină cu muzica modală, iar melodia doinită aparținând zonei de Sud-Est a Europei este suprapusă pe groove-uri moderne.

ANA-CRISTINA LEONTE QUARTET reunește câteva dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc actual: pianistul Albert Tajti, contrabasistul Michael Acker și bateristul Tavi Scurtu. Muzica lor îmbină, într-o manieră dezinvoltă, sonoritățile moderne cu elemente ale limbajului tradițional de jazz, iar ceea ce rezultă este un sound special, plasat între nou și tradițional, complex și accesibil, creație și improvizație spontană.

Prețul unui bilet este de 40 Ron iar abonamentul pentru toate cele trei seri ale festivalului este de 90 Ron. Bilete se pot achiziționa la casieria teatrului Jean-Bart (Tulcea), în club La Scena (București) sau online pe www.eventim.ro

Pentru mai multe detalii accesați www.dobrojazz.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508