Căutați bestselleruri? Veniți la Bookfest Târgu-Mureș!

mai 28th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Cele mai bine vândute cărți ale momentului vor fi disponibile pentru publicul mureșean la a doua ediție a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureș care începe peste exact o săptămână la Teatrul Național. Marile edituri din România vor veni cu o ofertă de titluri la prețuri speciale, din care nu vor lipsi cărțile care au stabilit recorduri de vânzări la ediția internațională Bookfest de la București. Volumele Primul pas de Klaus Iohannis, publicat la editura Curtea Veche Publishing, Cronică de Cotroceni, de Adriana Săftoiu, apărut la editura Polirom și Supunere, de Michel Houellebecq, lansat la editura Humanitas, deschid lista bestsellerurilor care vor putea fi găsite la standurile Bookfest Târgu-Mureș.

Primul pas, cea de a doua carte semnată de Klaus Iohannis după preluarea funcției prezidențiale, prezintă detalii din culisele campaniei electorale și din primele zile ale mandatului său la Cotroceni. Volumul va fi subiectul unei discuții incitante programată vineri, 5 iunie, cu participarea șefului Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache. Tot atunci, va fi prezentată cartea România –  între lucrul bine făcut și marea unire (editura ProUniversitaria), de Alexandru Radu și Daniel Buti, în prezența celor doi autori.

Cronică de Cotroceni s-a epuizat deja

Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, își va prezenta volumul bestseller Cronică de Cotroceni (editura Polirom) duminică, 7 iunie, la ora 11:00, apărut deja într-un nou tiraj. Cartea cuprinde însemnările de jurnal ale autoarei, completate cu amintiri, toate reconstituind perioada activității sale de la Cotroceni. Tot în oferta Polirom, cititorii vor putea găsi cărțile Povestiri din Kolîma-volumul I, de Varlam Salamov, Numărul zero, de Umberto Eco și primul volum al Operei poetice semnate de Paul Celan, toate numărându-se printre cele mai bine vândute titluri la Bookfest 2015.

Cărțile de mare succes ale editurii Humanitas se vor regăsi de asemenea în oferta bogată a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureș, unele dintre ele fiind chiar discutate în prezența autorilor. Cum s-a românizat România, de Lucian Boia, Noi vorbim, nu gândim: Noua colecție de perle românești, de Radu Paraschivescu, Dacopatia și alte rătăciri românești, de Dan Alexe, Partea nevăzută decide totul, de Horia-Roman Patapievici și „Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!?” Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, de Dan C. Mihăilescu sunt doar câteva dintre aceste titluri.

Dan Alexe pune ordine în rătăcirile dacopaților

Sâmbătă, 6 iunie 2015, la ora 12:30, Horia-Roman Patapievici își va prezenta cartea de eseuri Partea nevăzută decide totul, iar de la ora 14:30 va fi împreună cu directorul general al editurii Humanitas, Lidia Bodea, alături de Dan C. Mihăilescu, cel care își va lansa volumul ”Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!?“ Eseu confesiv despre Ioan Alexandru.

Sega, autorul volumului Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal va fi de asemenea prezent la Bookfest Târgu-Mureș sâmbătă, la ora 16:00, pentru un dialog cu publicul despre ediția specială a bestsellerului său și despre campania umanitară pe care o derulează pentru a ajuta supraviețuitorii cutremurului devastator din Nepal.

Duminică, 7 iunie 2015, Dan Alexe va vorbi cu cititorii săi despre rătăcirile unei întregi generații de pseudo-istorici care încearcă să inducă în dezbaterea publică ideea eronată a unei rase superioare a dacilor care ar sta la baza întregii civilizații moderne sau măcar a uneia dintre cele mai importante componente ale acesteia.

Cel mai căutat titlu al lui Michel Houellebecq

Iubitorii literaturii de ficțiune vor fi și ei așteptați cu noutăți ce figurează în vârful clasamentului celor mai bine vândute titluri. Supunere, noul roman al lui Michel Houellebecq care a zguduit Occidentul prin perspectiva dată asupra civilizației occidentale, deschide lista pregătită de editura Humanitas Fiction pentru Bookfest Târgu-Mureș. Acestuia i se vor adăuga multe alte titluri apărute la aceeași editură, ale căror lansări naționale au fost primite cu mare entuziasm. Printre ele, se vor afla „Orizontul”, de Patrick Modiano și „Jocul Ripper”, de Isabel Allende.

Concerte cu Trei Parale și Grigore Leșe

Programul acestei ediții este completat de două concerte susținute de trupa Trei Parale (vineri, 5 iunie 2015) și Grigore Leșe (sâmbătă, 6 iunie 2015), artistul urmând să își prezinte cu acest prilej și cartea de memorii Acum știu cine sunt. Însemnări și aduceri aminte, apărută la editura Humanitas.

În toate cele patru zile, Bookfest Târgu-Mureș va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Vizitatorii vor avea de asemenea acces gratuit la proiecția peliculei Aferim!, premiată cu Ursul de Argint la Berlin pentru cea mai bună regie și prezentată în cadrul Cinematografului de Artă Bookfest.

Salonul de Carte Bookfest Târgu-Mureș este organizat de Asociaţia Editorilor din România și de Consiliul Județean Mureș.

Parteneri: BBImage, Mureș Mall, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Parteneri media: Europa FM, Hotnews.ro, Televiziunea Mureș, Știi TV.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Ediția internațională Bookfest din acest an, organizată între 20 și 24 mai, a primit circa 90.000 vizitatori, aceștia luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare al ediției 2015 a fost Cehia.

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

Număr de vizualizări :1119


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro