Carmen Gheorghe lansează ”Cassa Dante” la Librăria Okian

mai 21st, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 26 mai 2015, de la ora 17.00, la Librăria Okian din Brașov va avea loc lansarea celui mai nou roman al scriitoarei Carmen Gheorghe. Este vorba despre ”Cassa Dante”, lansat în cadrul Festivalul Internaţional Gaudeamus, Bucureşti 2014, de Grupul Editorial RAO. Despre carte și autoare vor vorbi Ion Topolog și Virgil Borcan.

Născută la 21 noiembrie 1961 la Braşov, Carmen Gheorghe a studiat Ştiinţele juridice la Universitatea din Bucureşti. Abslventa a Colegiului Natioal Andrei Saguna, in prezent este conferenţiar la Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania din Braşov. A debutat în anul 2012 cu romanul “Tatuaj pe glezna stângă”, apărut de Editura RAO, Bucureşti. În 2012 romanul a fost înscris la două concursuri de debut- unul organizat de editura “Cartea Românească”, celălalt de Festivalul Premier Roman (ediţia a 25-a, octombrie 2012) de la Chambery, Franţa. Uniunea Scriitorilor, Filiala Brasov îi acordă Premiul de debut în anul 2013. Un an mai târziu publică, la aceeaşi editură, “Hamburgerul lui James Joyce”, o culegere de eseuri care aduce în realitatea literară un mozaic de subiecte- teii de la intrarea în Cişmigiul bucureştean, o vizită la muzeu sau o călătorie, dar şi un gest, un miros, o emoţie.

Număr de vizualizări :1197


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro