”In the dark”, o conferință susținută de André Lepecki în București

mai 3rd, 2015 | By | Category: Postcard

Miercuri, 20 mai 2015, de la ora 19.30, la Centrul Național al Dansului (Bulevardul Mărășești 80-82, București), E-Motional prezintă conferința ”In the dark”, susținută de profesorul și teoreticianul André Lepecki de la New York University, unul dintre numele cele mai importante din domeniul teoriei dansului și performance-ului la nivel internațional. Evenimentul este organizat de Fundația Gabriela Tudor și prezentat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, având loc la Sala Stere Popescu a CNDB (Blvd. Mărășești nr. 80-82). Evenimentul este organizat în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, în conexiune cu atelierul „Performance and choreographic imagination” susținut de André Lepecki la București în perioada 18-22 mai, cu participarea a peste 20 de artiști, curatori, critici și manageri din dans din România, Letonia, Bulgaria, Israel, Norvegia și Serbia. Proiect realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene, susținut de Trust for Mutual Understanding, adminstrat de Movement Research. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener: Centrul Național al Dansului București. Intrare liberă.

„În acest talk sunt interesat să reflectez asupra a ceea ce ar putea fi descoperit în întuneric, în special luând în considerare câteva performance-uri coregrafice recente în care întunericul apare ca un element cheie al unei iluminări fără lumină. Urmând propuneri teoretice și estetice recente de Fred Moten, Mette Ingvartsen, Jonathan Crary, Tino Sehgal, Manuel Pelmuș, Eszter Salomon, vreau să explorez modul în care întunericul oferă posibilitatea unei experiențe colective în care ‘depersonalizarea’ și ‘speculația’ generează o perspectivă critică ne-iluminată pentru a propune o estetică mai sonoră, departe de sensul impus de prezența luminii.” – André Lepecki.

Atelierul și conferința susținute de André Lepecki sunt inițiate de Ștefania Ferchedău. „E-Motional: rethinking dance este un program creat și condus de Fundația Gabriela Tudor, în colaborare cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto), Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău) și Centrul Luxemburghez de Creație – TROIS C-L (Luxemburg).

Număr de vizualizări :877


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro