Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită de Casa de Cultură a Sindicatelor Galați

apr. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 28 aprilie 2015, ora 18.00, Casa de Cultură a Sindicatelor Galați împreună cu Ansamblul “Estrada Copiilor” condus de Andreea Ignat vă invită la un superb show dedicat dansatorilor și publicului iubitor de muzica, dans, arte.

Regie spectacol: Andreea Ignat

Prezentator: Angela Baciu

Regie tehnică: Constantin Racoviță, Florin Racoviță, Nicolae Gavrilescu

Director CCSG: ec.Ovidiu Ioan Manole

Începând din 1982, Institutul Internaţional al Teatrului, prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca, în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie sărbătorită Ziua Internaţională a Dansului. Data aleasă este cea a naşterii lui Jean Georges Noverre (1727 – 1810) – creatorul baletului de acţiune şi promotorul dansului ca artă independentă.

Ziua Internaţională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice şi culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Prin tradiţie, în fiecare an, o personalitate din lumea dansului adresează un mesaj atât profesioniştilor, cât şi publicului.

Număr de vizualizări :700


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro