Întâlnire cu eseistul Mihail Neamțu, la Clubul de lectură „Calderon”

apr. 17th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 16.00, la Muzeul „Memorial” din București, are loc o nouă ediție a Clubului de lectură „Calderon”. Dezbaterea dedicată volumului „Jurnalul fericirii”, de Nicolae Steinhardt, îl are invitat special pe eseistul Mihail Neamțu. Tânărul cărturar, cunoscut publicului prin lucrările sale deopotrivă erudite și impetuoase, propune participanților un dialog care va focaliza asupra bogăției tematice din „Jurnalul fericirii”, asupra felului în care s-a format tânărul Steinhardt, asupra modului în care viitorul monah se raporta, în general, la ideea de cultură.

Cei interesați de eveniment sunt așteptați, cu câteva minute mai devreme, la sediul muzeului din strada Jean-Louis Calderon, nr. 66. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cu această ședință, „Calderon” își îmbogățește, cu un nume major, portofoliul de autori discutați. Lecturile clubului urmează, simultan, mai multe linii de interes, printre cele importante numărându-se proza scurtă (ediții Poe, Gogol, Cehov, Joyce, Mann, Kawabata, Márquez etc.), romanul (ediții Balzac, Dostoievski, Proust, Wilde, Conrad, Hemingway, Hašek etc.), memorialistica (ediții Mozart, Tocqueville, Mill, Camus, Hrabal etc.).

Număr de vizualizări :720


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro