Festivalul ”Primăvara Poeziei”, ediţia a XV-a

apr. 19th, 2015 | By | Category: Eveniment

Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei – Sfântu Gheorghe, revista „Hepehupa”, cu sprijinul UDMR Sălaj, Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și al Primăriei comunei Crasna, organizează Festivalul Primăvara Poeziei – A Költészet Tavasza, ediţia a XV-a, în perioada 24-25 aprilie 2015, care va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în sala „Dialoguri Europene”.

Prima zi a evenimentului, vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 17.00, se va deschide cu vernisajul expoziţiei pictorului Urmai Ungurán László din Budapesta. După luările de cuvânt ale oficialităţilor şi oaspeţilor, va avea loc tradiţionala întâlnire între poeţii români şi maghiari, care vor citi din creaţiile proprii publicate în antologia Primăvara Poeziei – XV – A Költészet Tavasza ce va fi lansată cu acest prilej. În antologia editată în acest an – apărută la Editura Caiete Silvane a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj – au fost publicaţi 31 de poeţi români şi maghiari, cu câte două poezii, traduse în şi din limbile română şi maghiară de Simone Györfi. În cadrul evenimentului vor mai fi lansate încă trei cărţi apărute la Editura Caiete Silvane: Gheaţă şi foc – antologie de poezie anglo-saxonă, traducere şi prezentări de Victor Cioban; Însemnări sălăjene, autor Györfi-Deák György şi O poveste pentru fiecare, autoare Simone Györfi. Ion Piţoiu-Dragomir îşi va prezenta apoi un volum bilingv de nuvele, Răni pe lumini – Sebek a fényeken. Evenimentul va fi completat de lecturile publice susţinute de poeţii clujeni Ştefan Baghiu şi Szántai János, și de un moment muzical oferit de tenorul Sergiu Chirilă și profesorul Grigore Grigoruț.

A doua zi, sâmbătă, 25 aprilie 2015, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, de la ora 9,30, tot în cadrului Festivalului „Primăvara Poeziei”, se va desfăşura Concursul judeţean de recitare din poezia românească. În paralel, începând de la ora 9, va avea loc Concursul de recitare în limba maghiară.

www.culturasalaj.ro

Număr de vizualizări :1030


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro