EUROPAfest 2015, poveste de succes

apr. 20th, 2015 | By | Category: Eveniment

Caracterizat prin autenticitate, diversitate și ținută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediție la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei în întreaga lume.Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic revine în 2015 cu concerte de excepție. Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest prezintă în perioada 14 – 23 mai 2015, peste 300 de artiști din 45 de țări – Europa, dar și invitați speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. Din 2005 EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale din România.

În fiecare an festivalul aduce ceva nou. În 2015, pentru prima dată în istoria sa, EUROPAfest își va deschide porțile cu un dublu Opening Concert – București | Sibiu. Astfel, pe 14 mai, publicul din două orașe culturale reprezentative va asista, începând cu ora 19:00, la un concert de excepție. Dacă pe scena Teatrului Excelsior se vor auzi acorduri de blues și jazz, cu Turn On / Finlanda și Hot Club de Bucharest / România, având-o ca solistă pe Raluca Stoica, pe scena Sălii Thalia din Sibiu va avea loc un concert simfonic cu laureata EUROPAfest, Momoka Masuda din Japonia alături de orchestra Filarmonicii din Sibiu.

Următoarele zile aduc o agendă plină – concerte, concursuri internaționale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru ca totul să culmineze cu Concertul de Gală din 23 mai. Evenimentele EUROPAfest se desfășoară în locații diferite din București și Sibiu, pentru a da posibilitatea manifestărilor paralele: Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, Sala Auditorium – Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L’Estaminet și Athenee Palace Hilton.

Directorul festivalului, Luigi Gageos, declară “Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune și credință în reușită. Timp de 22 de ani am oferit publicului un festival care se remarcă prin profesionalism, muzică de calitate și eleganță. EUROPAfest reușește an de an să aducă un aer de prospețime în peisajul evenimentelor din România, păstrandu-și totodată nota de rafinament”.

Festivalul este o gură de aer proaspăt în contextul destul de plat pe care îl oferă piaţa de evenimente culturale din Bucureşti, unde publicul primeşte de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenţilor, în limita locurilor disponibile.

Cele 10 zile de EUROPAfest sunt pline de evenimente atractive, încât e greu să bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te așteaptă să li te alături pentru a sărbători muzica bună.

Detalii despre concerte și bilete se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro.

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Agenda EUROPAfest 2015

București, Sibiu 14 – 23 mai 2015

Agenda EUROPAfest reunește 10 evenimente.

Cele mai apreciate evenimente care se desfășoară sub umbrela EUROPAfest sunt:

14 mai | dublu Opening Concert – București & Sibiu

Zilele de muzică bună încep cu armonie, fast, exuberanță și atmosferă electrizantă. Momente de răsfăț, interpretări inedite și originale, invitați speciali, proiecții și prezentări atractive.

16 – 23 mai | Bucharest International Jazz Competition

Cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, Bucharest International Jazz Competition, introdus pe agenda EUROPAfest în anul 2007 a înregistrat încă de la prima ediție un succes răsunător – 30 trupe din 25 de tări. Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită publicul să descopere concepte inedite și cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului, „creme de la creme” ai noii generații din toate colțurile lumii. Concertele sunt secondate de jam sessions și workshopuri cu specialiști internaționali. Anul acesta au intrat în Semifinală 15 trupe de jazz din tot atâtea țări. Concursul promite publicului român jazz de calitate, seri amprentate de originalitate, vitalitate, surprize și combinații inedite.

16 – 23 mai | Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti – vioară

Cel mai puternic concurs din regiune, atât ca număr de participanți, cât si ca nivel profesional, JIMCDL are misiunea de a descoperi și promova noile stele ale muzicii clasice. Desfășurat anual din 1994, alternativ pentru pian, vioară, flaut, clarinet și compoziție, evenimentul prezintă o varietate de “școli de muzică”, oferind un spațiu al schimburilor de idei și experiența unei competiții deschise, obiective într-un mediu artistic interactiv. Evenimentul oferă artiștilor vizibilitate și suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. În 2015 concursul înregistrează 107 violoniști din 40 de țări, număr aproape dublu față de orice concurs internațional de vioară derulat la noi în țară, ceea ce arată că JIMCDL este no. 1 în România. Atât cei deja îndrăgostiți de muzica clasică, cât și cei care decid să o descopere la EUROPAfest, îi pot cunoaște pe viitorii mari clasici internaționali.

15 – 22 mai | Caffe Festival Ibis

Cu un concept interesant, EUROPAfest – Caffe Festival aduce concerte spectaculoase în spații neconvenționale. Prezențe muzicale consacrate, dar și din noua generație, vor susține concerte de jazz, blues și jam sessions în mijlocul publicului. Locația de tradiție a evenimentului este Caffe Ibis L’Estaminet, unde publicul va beneficia și de un pachet special, fiecare intrare incluzând și o băutură la alegere.

18 – 22 mai | Workshopuri

Punctul de atracție pentru public îl reprezintă workshopul-eveniment condus de apreciata Margareta Pâslaru. De asemenea, vor avea loc ateliere de jazz și vioară pentru muzicieni.

23 mai | Gala EUROPAfest

Un eveniment de ținută, o seară în care publicul are ocazia să reîntâlnească cele mai apreciate prezențe din festival. Punctul culminant al festivalului oferă decernări de premii, speech-uri ale invitaților speciali, momente de muzică bună și atmosferă. Cu această ocazie are loc și decernarea Diplomei de excelență pentru susținerea culturii, acordată de Casa Regală.

Mesajul Altetelor Lor Regale

Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu

Festivalul International de Muzica EUROPAfest 2015

“Au trecut zece ani de când am acordat Patronajul nostru Festivalului Internațional de Muzică EUROPAfest. Ne bucurăm că Bucureștiul devine, an de an, grație EUROPAfest, capitala europeană a muzicii de toate vârstele și genurile, de la clasic la jazz, blues și pop. Ne gândim cu încredere în viitor și suntem mândri că EUROPAfest onorează, neîntrerupt, de douăzeci și doi de ani încoace, talentul, creativitatea și diversitatea tinerilor muzicieni de pe toate meridianele globului. Adresăm felicitările noastre pentru toți acești ani, plini de realizări, ai Festivalului.”

Margareta,

Principesa Moștenitoare a României

Radu,

Principe al României

Număr de vizualizări :693


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro