Despre ritualurile dacilor în ”Schimb de Cărți”

apr. 23rd, 2015 | By | Category: Proiecte

Duminică, 26 aprilie 2015, între orele 15.00 și 17.00, La Un Ceai (Str. Luigi Cazzavillan nr. 25, București), are loc întâlnirea din aprilie Schimb de Cărți. Participă scriitoarea și jurnalista Mădălina Corina Diaconu și ilustratorul Mihai Ionuț Grăjdeanu. Se va vorbi despre semnificațiile mandalelor dacice și ritualurile de primăvară ale străbunilor daci, precum și ce obiceiuri s-au păstrat până la noi. ”Să cunoaştem prin imagini civilizaţia dacică. Vom înţelege simbolurile venerate de străbunii noştri şi vom afla rădăcinile credinţelor noastre actuale. Putem vedea viitorul privind în oglindă trecutului. Mandala e un joc pentru minte şi ochi. Este un joc de forme şi culori, este o poartă magică spre un tărâm spiritual mai înalt. Vom ajunge astfel într-un mod uşor şi natural la echilibru interior şi armonie cu lumea inconjurătoare.”-  Zei, eroi, zâne şi animale de legendă – Vol. I, Ed. Curtea Veche. Intrarea este liberă.

Schimb de Cărți este un proiect bookblog.ro care se desfășoară de șase ani în București și în alte orașe din țară (Galați, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Oradea  și Suceava). Acest proiect susține lectura printr-o serie de întâlniri lunare în cadrul cărora cititorii pot face schimb de cărți între ei și pot discuta, într-un cadru cât mai liber și cât mai puțin rigid, despre cărți, autori sau edituri. Intrarea este liberă și oricine poate participa.

Schimb de Cărți este un proiect în continuă dezvoltare, așa încât cei care doresc să aducă întâlnirile Schimb de Cărți în orașul lor pot trimite un e-mail la adresa andreea@bookblog.ro pentru mai multe detalii.

Mai multe detalii pe bookblog.ro și pe Facebook

Număr de vizualizări :967


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro