Denis Dinulescu la Clubul Dramaturgilor

apr. 20th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 21 aprilie 2015, de la ora 18.00, în sala mare a Institutului Cultural Român din București (Aleea Alexandru nr. 38), va avea loc spectacolul lectură cu piesa ”Legea locatarului universale”, de Denis Dinulescu, în regia autorului și cu concursul actorilor Florentina Tănase și Candid Stoica. Acest spectacol reprezintă a șaptea premieră a stagiunii 2014-2015 a Clubului Dramaturgilor. Spectacolul va fi urmat de dezbateri moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Dramaturgie a USR. Intrarea este liberă.

O comedie care combină mai multe tipuri de umor în șapte momente dramatice trăite de mai multe cupluri de „locatari”, fiecare cu resursele sale de haz, necaz și inspirație. Cunoscut ca prozator, Denis Dinulescu are succes și cu piesele sale umoristice și pline de fantezie, dintre care „O zi din viața lui Nicolae Ceaușescu” a ținut afișul mai multe stagiuni la Teatrul Mic.

”În nenumăratele blocuri ale cartierelor mărginașe din marile orașe sau în blocurile orașelor de provincie, fie ele, blocurile, cu 4, 5 sau 8 etaje, există locatari între care se crează relații sociale specifice “de vecinătate”. Ele, relațiile, pot fi amiabile, prietenoase, de rudenie sau de ură, invidie și așa mai deoparte.

În blocul din piesa propusă de noi stau șapte, opt familii ai căror membri au diverse meserii, ocupații casnice sau sunt șomeri. Se zvonește curând că vecinul de la parter a câștigat premiul pus în joc la Lotto-ul de săptămâna în curs, 5 milioane de euro. Brusc, între locatarii blocului apar semne de invidie, de răutate, de gelozie, de compromis, cu toții, fie ei pensionari, soliști de muzică rock sau intelectuali, caută să se pună la dispoziția celor care au câștigat, dintr-o neasemuită slugărnicie care dăinuie în fiecare dintre noi atunci când sursele noastre de trai, salarii, pensii etc, nu sunt îndestulătoare.” (fragment din sinopsis)

Număr de vizualizări :823


One Comment to “Denis Dinulescu la Clubul Dramaturgilor”

  1. Denis Dinulescu spune:

    Mersi!!!!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro