”Şase portrete şi un pulover”, la Galeria Korea Foundation din Seul

apr. 2nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 2 aprilie 2014, la Galeria Korea Foundation din Seul va avea loc deschiderea expoziției ”Pocket Revolutions. Romanian Contemporary Art”. Proiectul, inițiat de curatorul Simona Nastac și Asociația Culturală Artfest, a câștigat un concurs de propuneri lansat de Korea Foundation și are ca parteneri Ambasada României la Seul și Institutul Cultural Român.

În cadrul expoziţiei, care va dura până pe 18 aprilie 2015, va fi expusă şi instalaţia ”Şase portrete şi un pulover”, o replică vizuală a ultimului volum al poetului sucevean Florin Dan Prodan, ”Poeme şi note informative despre eroi şi morminte” (Zidul de Hârtie, 2014) iar autorul va susţine şi o lectură publică.

„Instalaţia evocă absurditatea şi tragismul realităților regimului opresiv din România deceniilor de după război, însă lucrurile petrecute atunci se pot regăsi oriunde, în orice sistem non-democratic din trecut şi, din păcate, în regimurile brutale de astăzi. Un scriitor, un practicant religios ori un țăran independent economic au fost de-a lungul istoriei oameni care nu au putut fi uşor de controlat prin minciună şi atunci s-a recurs la forţă” (Florin Dan Prodan).

Mai multe informații despre eveniment se pot găsi pe siteul ICR.

Număr de vizualizări :921


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro