România, reprezentată de Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Izmir

mart. 31st, 2015 | By | Category: Eveniment

În această perioadă are loc în Turcia Festivalul Internaţional de Teatru de la Izmir, la care România va fi reprezentată de Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova cu spectacolul O FURTUNĂ (2012), o dramă după William Shakespeare, în regia şi adaptarea lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, muzica semnată Vasile Şirli. Echipa TNCMS va lua parte la manifestările festivalului în perioada 1-5 aprilie 2015, reprezentaţiile spectacolului fiind programate pentru 2 şi 3 aprilie 2015. Piesa se va juca în limba română, cu supratitrări în engleză şi turcă. Participarea Naţionalului craiovean la festival a fost posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român Dimitrie Cantemir din Istanbul, care a mai sprijinit în trecut turnee la Istanbul, Adana, Bursa şi Ankara, şi al Aisha Organizasyon, organizatorul evenimentului.

Se cade să-i reamintim pe artiştii care dau viaţă acestui spectacol-capodoperă din repertoriul Teatrului Naţional Marin Sorescu: Ilie Gheorghe, Sorin Leoveanu, Valentin Mihali, Romaniţa Ionescu, Constantin Cicort, Nicolae Poghirc, Adrian Andone, Angel Rababoc, Cătălin Băicuș, George Albert Costea, Cătălin Vieru, Iulia Lazăr, Monica Ardeleanu, Iulia Colan, Petra Zurba, fără a uita însă că în spatele lor se află o echipă cel puţin la fel de numeroasă formată din profesionişti de scenă şi cabină.

Ultima deplasare externă a spectacolului ”O furtună”  este de dată recentă, 12 şi 13 noiembrie 2014, la Festivalul Internaţional Shakespeare de la Tel Aviv din Israel, organizat de Cameri Theatre.

Număr de vizualizări :1322


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro