Primăvara la Fundația Calea Victoriei: Charismă, Optimism, Mozaic și Art Deco

mart. 31st, 2015 | By | Category: Postcard

Când primăvara și-a intrat deja în drepturi și ne apropiem de Sărbătorile Pascale, Fundația Calea Victoriei organizează – în luna aprilie – cursuri și evenimente care să însoțească momentele festive dar și soarele vesel de afară. Evenimentele dedicate Paștelui, privit din punct de vedere cultural, vor povesti despre simbolurile ascunse ale Oului pascal și despre misterul din spatele celebrei picturi „Cina cea de taină”, de Leonardo Da Vinci. Deschideți-vă sufletul spre artă la cursurile de Mozaic sau despre Art nouveau și Art deco. Iar acum, când natura ne oferă atâtea motive de bucurie, să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă Optimismul în viața noastră, sa ne potențăm Charisma și încrederea în sine.

LEONARDO DA VINCI – Cina cea de Taină, în 8 Aprilie 2015 Vă invităm să aflăm împreună răspunsurile la câteva întrebări despre celebra pictură: Ce anume face ca această imagine să suscite idei despre mistere insondabile și teorii ale conspiraţiei ? De ce este această lucrare echivalentul – pentru veacul al XV-lea – unei proiecții tridimensionale? De ce s-a erodat atât de mult pictura lui Leonardo și cum este ea menținută „în viaţă”?

O poveste ascunsă sub coaja oului pascal, în 9 Aprilie 2015 – pornim de la un scurt text publicat în numărul de Paști din 1909, al ziarului „Opinia” din Iași, semnat Caracudi, pseudonim al lui I.L.Caragiale. Cercetând în profunzime, vom afla mai multe nu doar despre ouăle de Paști și ritualurile în care sunt implicate, ci și despre comerțul din vremurile contemporane, noua practică a sărbătorii Pascale.

Atelier de Mozaic, din 18 Aprilie – Descoperiți și experimentați una dintre cele mai vechi și mai spectaculoase arte decorative – mozaicul. Materialele colorate pe care le vom folosi sunt marmura, gresia, ceramica smălțuita și sticla, îmbinate cât mai armonios și original, pentru a crea obiecte utile și estetice. Veți experimenta bucuria de a inventa mici opere de artă cu propriile mâini și de a vă deconecta într-un mod inedit.

De la ART NOUVEAU la ART DECO. Artă, modă și societate, din 29 Aprilie – Cu ajutorul a numeroase imagini, documente și fragmente muzicale, descoperim modul în care societatea de la 1900 a reacționat în fața modernizării: de la revolta împotriva academismului la dorința artiștilor de a surprinde ritmul alert al vieții, de la corpurile feminine eliberate de chinul corsetului la formele geometrice, ce domină arhitectura și picturile timpului.

Trei argumente ale Optimismului, din 14 Aprilie – Vom înțelege, împreună, ce înseamnă optimismul, din perspectiva filozofică şi teologică. Realitatea este izvorul cel mai fecund al optimismului; nu visul, nu speranța, nu ficțiunea, ci însăși realitatea. Dar pentru ca realitatea să devină temei pentru optimism, se cere ca aceasta să fie în mod adecvat privită. Cum putem privi realitatea așa încât aceasta să nu fie motiv de disperare ci de cel mai fertil optimism?

Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, cu Geo Pana, din 24 AprilieAtelierul despre Trac&Charisma se adresează acelor persoane care vor să treacă mai ușor peste emoții, cursul ajutându-le să se apropie mai mult de ceilalți, din punct de vedere relațional. Prin exercițiile de la atelier, participanții vor afla care sunt acele unelte ce îi pot ajuta să își gestioneze emoțiile și să își dezvolte charisma.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la  www.victoriei.ro

În luna aprilie puteți încerca din programul Fundației Calea Victoriei:

ATELIER DE SCENARISTICĂ– Cum se scrie un film?, cu Vlad Trandafir, din 7 Aprilie

Trei argumente ale Optimismului, cu Nicolae Dragușin, din 14 Aprilie

Vreau să mă pricep la Artă, cu Arina Gheorghiță, din 14 Aprilie

Arta de a Asculta, cu Violeta Dincă, din 15 Aprilie

Curs practic de MACHIAJ, cu Valentina Bălașa Ario, din 17 Aprilie

Atelier de Mozaic, cu Teodora Vărzaru, din 18 Aprilie

Curs de Branding personal, cu Anca Baniță, din 22 Aprilie

Curs de Desen: creion, cărbune, pastel, cu Teodora Vărzaru, din 22 Aprilie

Atelier de SCRIERE CREATIVă, cu Mario Barangea, din 24 Aprilie

Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, cu Geo Pana, din 24 Aprilie

De la ART NOUVEAU la ART DECO. Artă, modă și societate, cu Monica Neațu, din 29 Aprilie

Număr de vizualizări :1199


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro