Kino-maidanul “One World Romania 2015”, ediția a 8-a

mart. 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Luni, 16 martie 2015, începe cea de-a opta ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului ”One World Romania”. Anul acesta motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptăm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim.

Cele 42 de filme ale selecției de anul acesta sunt împărțite în mai multe secțiuni: „Demo +/- Crație”, „Tovarășe capitalism”, „Războaie contra naturii”, „Adulți de nevoie”, „Traume” și „Focus: Africa”.  Ca în fiecare an, festivalul a invitat la București o personalitate a filmului documentar – de data aceasta producătorul german Heino Deckert, care va susține un masterclass sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 12:00 la Cinema Elvire Popesco. De asemenea, secțiunea dedicată lui, „Portret de producător” oferă spectatorilor șansa să vadă patru dintre filmele premiate de el, cu subiecte legate de drepturile omului. O secțiune specială anul acesta este dedicată justiției, iar în cadrul ei va fi prezentat documentarul „The Serbian Lawyer”, al cărui regizor, Aleksandar Nikolic și protagonist, Marko Sladojevic vor fi prezenți la București în timpul festivalului.

Trei filme realizate în 2014 de regizori români sunt prezente în selecția acestei ediții de One World Romania, „Toto și surorile lui” și „Waiting for August” s-au mai bucurat de proiecții în țară, dar documentarul „Outside” al regizorului Andrei Schwartz va fi proiectat joi, 19 martie, de la ora 20:30 la Elvire Popesco, în premieră în România.  De asemenea, festivalul păstrează tradiția de a arăta o nouă selecție de documentare realizate la Studioul „Alexandru Sahia”.

Pe kino-maidanul One World Romania își fac loc și mai multe evenimente conexe – dezbateri, workshop-uri, spectacole de teatru, o expoziție de fotografie și un circuit turistic – al căror program complet îl puteți consulta aici : oneworld.ro/2015/l/ro/evenimente/.

Luni,16 martie 2015, începând cu ora 20 :00 are loc la Cinema Pro deschiderea oficială a festivalului One World Romania, în cadrul căreia va fi prezentată ediția de anul acesta și va fi proiectat primul documentar : „Our Terrible Country”.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania & Centrul Ceh Bucuresti

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei

SUSTINUT DE: Uniunea Cineastilor din Romania, Fundatia ERSTE, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania,Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, RoAid – Programul Romaniei de Cooperare pentru Dezvoltare,Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti,Primaria Municipiului Bucuresti

PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe in Romania, Institutul Francez din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Muzeul National al Taranului Roman, Ambasada Statelor Unite ale Americii in Bucuresti, Fundatia Ratiu din Marea Britanie, Apa Nova Bucuresti, Goethe-Institut Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Regala a Danemarcei, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Regatului Tarilor de Jos in Romania, Ambasada Elvetiei in Romania, British Council Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului Bucuresti, Frontline Club Bucuresti, CEZ Romania:

BILETE PRIN: Eventbook

RESTAURANT & MORE: Journey

MASINA FESTIVALULUI: Skoda

APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica

VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti

BEREA FESTIVALULUI: Staropramen

PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Șapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei, Green-Report.ro

PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro

PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor

PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

Număr de vizualizări :1173


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro