Expoziția „Local Kombat” a artistului Cosmin Paulescu, la Galateca

mart. 26th, 2015 | By | Category: Eveniment

Din 26 martie 2015 până pe 21 aprilie 2015, la Galeria Galateca se derulează un proiect foarte special, „Local Kombat” al artistului Cosmin Paulescu. Expoziţia reuneşte o serie obiectuală, remake-uri după instalaţii interactive de mari dimensiuni, realizate în ultimii ani de artist. Reîntâlnim, la o scară mai mică şi într-o altă asamblare lucrări precum „Play pe plai”, „Rocadă” şi „Ping-Pong”, dar şi câteva piese expuse în premieră. Parte din lucrări îşi păstrează atributul interactivităţii, iar publicul, aşa cum a fost obişnuit, este invitat să interacţioneze cu lucrările şi implicit cu spaţiul, transformându-se în vector dinamic şi parte integrantă din cadrul proiectului.

„La o primă decriptare vizuală, obiectele par prietenoase, ducându-te cu gândul la joc, agrement şi relaxare. Depăşind nivelul vizual empiric, suprafaţa hârtiei devine un spaţiu al competiţiei, al confruntării şi în final chiar a unui câmp de luptă între forţe beligerante. Aşadar lucrările glisează de la un registru ludic, spre unul cu tonalităţi grave, făcând trimitere spre noile realităţi geopolitice şi militare din vecinătatea estică a ţării noastre”, spune artistul.

Cosmin Paulescu este un artist român, născut la Craiova, specializat în artă murală, care trăieşte şi lucrează la Bucureşti, decan al al Facultăţii de Arte Decorative şi Design Bucureşti. În palmaresul său se află numeroase expoziţii în ţară şi străinătate. Ciclul ”Harta”, din care fac parte şi lucrările expuse la Galateca este inspirat de instalaționismul anilor 90, de-a lungul timpului piesele propunând diverse forme de reprezentare artistică,o combinaţie de asamblaj, obiect, instalaţie, fotografie şi performance.

Vernisajul are loc la Galateca, Str. CĂ Rosetti 2-4, Bucureşti pe 26 martie 2015, ora 19:00. Intrare liberă.

Parteneri : Aqua, Sâmburești

Număr de vizualizări :1251


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro