Evenimente Polirom, la Kilipirim 2015

mart. 25th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 25-29 martie 2015, zilnic între orele 10.00 şi 20.00, la Galeria Dalles din Bucureşti se va desfăşura ediţia de primăvară a celui mai important tîrg de carte cu discount din România: KILIPIRIM.  Iubitorii de lectură vor putea achiziţiona cărţi cu reduceri substanţiale şi vor putea participa la evenimente, lansări de carte şi întîlniri cu autorii preferaţi. Intrarea este liberă.

Programul de evenimente Polirom:

Vineri, 27 martie 2015, spaţiul de evenimente, Galeria Dalles
Ora 15.30 – Bebe Mihăescu: Întîlnire cu cititorii şi şedinţă de autografe

Despre volumele A face dragoste aproape perfect (Polirom, 2014) şi Corp, sexualitate şi psihoterapie (Polirom, 2014)

A face dragoste aproape perfect este o carte nonconformistă din care se pot învăţa multe lucruri despre viaţa intimă de cuplu.

În volumul Corp, sexualitate şi psihoterapie, psihoterapeutul Bebe Mihaescu explică cum diferitele experienţe de viaţă ne influenţează sexualitatea şi oferă soluţii practice pentru depăşirea inhibiţiilor sau a eventualelor traume.

Vasile (Bebe) Mihăescu, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi, unde predă psihologie medicală, psihoterapie şi psihosexologie. Formator-supervizor în psihoterapie experienţială, hipnoterapie şi psiho­terapie transpersonală. De acelaşi autor la Editura Polirom: Psihoterapia, încotro? (1995), Psihoterapie şi psihosomatică (1996), Psihoterapia ca sistem (coautor, 1996) şi Psihosexologie pentru începători (2000).

Sîmbătă, 28 martie 2015, spaţiul de evenimente, Galeria Dalles

Ora 16.00 – Despre literatură și televiziune
Daniela Zeca-Buzura în dialog cu Daniel Cristea-Enache

În volumul La taclale cu idolii, Daniela Zeca-Buzura propune „o elucidare din mers”, din interiorul dinamicii fenomenului de televiziune, a principiilor de funcţionare a talk-show-ului – un gen preponderent în controversatul context al audiovizualului contemporan, dominat de crime neelucidate, mici drame conjugale şi abateri de la normă.

Istoria romanţată a unui safari este o parabolă a vînătorii într-o lume globală, a competiţiei: o tînără europeană şi un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător şi trăiesc o poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori şi miresme al unei lumi străvechi în transformare.

În Demonii vîntului, cititorii vor găsi o nouă poveste de iubire, iar cei care nu au cunoscut încă „vocea hipnotică de sirenă” din proza Danielei Zeca sînt puşi în faţa unei istorii noi despre pasiune, aur şi putere.

Omar cel orb este o carte palpitantă despre paradis şi infern, iubire, credinţă şi moarte, prin care Daniela Zeca anulează un mit: acela care ne convingea că un autor scrie cel mai bine despre lucrurile, evenimentele sau oamenii care îi aparţin în mod nativ.

Daniela Zeca-Buzura este lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti. Din martie 2003 a fost redactor‑şef al redacţiei Literatură Arte, iar ulterior directorul canalului TVR Cultural. La Editura Polirom a mai publicat: Jurnalismul de televiziune (2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (2009), Istoria romanţată a unui safari (2009, 2011), Demonii vîntului (2010, 2013), Omar cel orb (2012).

Sîmbătă, 28 martie 2015, spaţiul de evenimente, Galeria Dalles

Ora 17.00 – Discuție pornind de la volumul Povești cu scriitoare și copii (Polirom, 2014)

Participă: Angela Marinescu, Carmen Mușat, Simona Sora, Svetlana Cârstean, Mihaela Michailov, Ramona Păunescu, Elena Vlădăreanu, Ştefania Mihalache, Georgiana Sârbu, Alina Purcaru
Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu

În volumul coordonat de Alina Purcaru, optsprezece poete, prozatoare şi eseiste scriu firesc, uman, cu autenticitatea şi curajul confesiunii despre împletirea dintre scris şi maternitate. O mamă care e şi scriitoare este inevitabil pusă în faţa un şir lung de decizii imposibile, iar Poveşti cu scriitoare şi copii ne prezintă optsprezece exemple de variante şi soluţii, mereu provizorii, ale acestora.

Alina Purcaru (coord.) este redactor al revistei Observator cultural. Este coautoare a romanului colectiv Rubik (Polirom, 2008) şi a publicat cronici de carte şi articole în presa culturală: Observator cultural, Dilema veche, Dilemateca, Noua literatură şi Suplimentul de cultură. Scrie frecvent pe site‑ul www.bookaholic.ro.

Număr de vizualizări :1182


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro