Editura Muzeelor Literare și FILIT, la Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna

mart. 30th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 30 martie – 2 aprilie 2015 va avea loc Târgul Internaţional de Carte pentru Copii la Bologna, Italia, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel mondial, dedicate literaturii pentru copii. La invitația Ministerului Culturii din România, Muzeul Literaturii Române Iași va fi prezent la standul național cu volume ale Editurii Muzeelor Literare, dar și cu evenimente.

Marți, 31 martie 2015, va avea loc prezentarea poveștii „Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă, tradusă în italiană de Bruno Mazzoni, apărută la Editura Muzeelor Literare. La eveniment vor participa reprezentanții Muzeului Literaturii Române Iași, alături de prof. Dan Octavian Cepraga, Università degli Studi di Padova. Traducerile în limbă străină ale volumelor de la EML sunt rezultatul orientării MLR Iași de a promova valorile literare românești la nivel internațional și reprezintă efortul noii echipe editoriale. De asemenea, se va prezenta programul de rezidențe FILIT pentru traducători străini, program aflat anul acesta la a doua ediție, iar publicului străin îi vor fi oferite detalii despre Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași.

Până acum, Muzeul Literaturii Române Iași a participat la mai multe târguri internaționale de carte, prezentându-și aparițiile editoriale și programele culturale la Viena, Sofia, Ierusalim și Paris.

Mai multe detalii se află la www.muzeulliteraturiiiasi.ro .

Număr de vizualizări :1068


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro