Arcub lansează un call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri aflați la început de drum

mart. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

Anul 2015 a fost declarat de către UNESCO Anul Internațional al Luminii și al Tehnologiei Luminii, context ce îi oferă Centrului Cultural ARCUB prilejul perfect de a organiza, pentru prima dată, Festivalul Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest, eveniment dedicat formelor de manifestare artistică prin intermediul luminii și al inovațiilor tehnologice.Prima ediție a festivalului Spotlight on Bucharest va avea loc în perioada 23-26 aprilie 2015 și se va desfășura ȋn zona centrală a orașului, pe un traseu clar delimitat: Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, zona Universității și a Teatrului Național din București.

Ideea festivalului a apărut din nevoia alinierii la manifestările similare din afară, din marile orașe și își propune să includă orașul București în circuitul celor mai importante festivaluri de profil și să îi ofere publicului larg un spectacol inedit, unic în România, cu zeci de instalații și spectacole de lumini.

În acest context, pentru a-i prezenta publicului cele mai captivante instalații și a-i oferi o experiență unică, ARCUB lansează un call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri aflați la început de drum. Se caută cele mai inovatoare proiecte (în stadiu de schiță), ce au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea.

Câștigătorul va fi premiat cu 1000 euro și producția instalației propuse. Bugetul pentru producție este de maxim 5000 euro.

Pentru a ȋnscrie un proiect ȋn cadrul festivalului Spotlight on Bucharest, participanții trebuie să completeze formularul de participare (download), în care sunt incluse toate detaliile legate de proiect și să îl trimită apoi pe adresa de mail spotlightonbucharest@arcub.ro, până la data de 1 aprilie 2015.

Pentru regulamentul Spotlight on Bucharest, precum și pentru formularul necesar aplicației, accesați pagina oficială a ARCUB, www.arcub.ro.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. În fiecare an, ARCUB se implică în peste 150 de evenimente culturale – de la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, 121.ro, ziarulmetropolis.ro, ileanaandrei.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Număr de vizualizări :1105


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro