Adenium vă invită la poezie și cafea, cu Emil Brumaru de Ziua Internațională a Poeziei

mart. 19th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Adenium invită iubitorii de poezie la o întâlnire specială de Ziua Internațională a Poeziei. Sâmbătă, 21 martie 2015, de la ora 16:00, la Cărturești Palas, are loc întâlnirea cu poetul Emil Brumaru. Poetul va povesti cu publicul despre poezie și inspirație, despre poezia vieții sale și va citi din propriile creații.  În cadrul întâlnirii, Emil Brumaru va face o avanpremieră a volumului de poezie, care este în curs de apariție la Adenium. Poetul Emil Brumaru este autor onorific al Adenium.

Plătește cafeaua cu poezie de Ziua Internațională a Poeziei

Cadrul întâlnirii este unul special pentru că va fi înconjurat de „cafea plătită cu poezie”. Julius Meinl România va oferi cafea în schimbul poeziei pe tot parcursul evenimentului, iar la sfârșit, Emil Brumaru va alege cea mai frumoasă poezie de pe șervețelele înscrise pentru a fi premiată cu un espressor pe capsule marca Julius Meinl. Reprezentanții Julius Meinl România vor prezenta cele mai noi proiecte ale companiei, precum și această inițiativă globală simultană de Ziua Poeziei, când se plătește cafeaua cu poezie, oriunde se găsește acest brand.

Ziua Internațională a Poeziei se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie și este declarată de UNESCO începând din anul 1999. Inițiativa vine ca o recunoaștere a faptului că poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Adenium susține inițiativa UNESCO și ajută debutanții în poezie prin campania Adenium START (www.start.adenium.ro).

România, 21 Martie 2015: Iubitorii de cafea vor deveni poeți, iar poezia va fi moneda de schimb a zilei

Adenium susține campania „Plătește cu Poezie”, inițiată de Julius Meinl și invită poeții și iubitorii de cafea și poezie la momentul special de pe 21 martie. Campania a început în România în data de 25 octombrie 2013, când consumatori din toată țara au plătit cu poezie în 80 de locații Julius Meinl și au strâns în total 6.300 de poezii. În 2014, de Ziua Internațională a Poeziei, iubitorii de cafea au venit în cele 150 de cafenele Julius Meinl participante și au scris nici mai mult, nici mai puțin decât 15.356 de poezii – ale marilor poeți, din creațiile proprii sau inspirate de moment. Orice utilizator al rețelei de socializare Facebook poate găsi evenimentul global Julius Meinl doar cu o căutare #PayWithAPoem.

Număr de vizualizări :1253


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro