Galateca obţine trei premii, la London Fashion Week 2015

feb. 24th, 2015 | By | Category: Postcard

România a triumfat la decernarea premiilor The International Fashion Showcase 2015 în cadrul London Fashion Week. În premieră pentru ţara noastră, trei Special Mention au fost obţinute de proiectul galeriei de artă contemporană şi design Galateca, expoziţia “Untamed Skin – The Romanian Blouse”. Astfel, România a câştigat de trei ori, în secţiunea “Emerging designers” premiu acordat celor mai talentaţi designeri şi curatori din lume, a fost primit de Vika Tonu şi Alexandru Nimurad, “Best emerging designers” şi de Roxana Gibescu, curator Galateca, “Best curator “, al treilea premiu fiind în categoria “Showcase winner” pentru proiectul iniţiat şi realizat de galerie. În concurs s-au aflat 27 de expoziţii, 110 designeri reprezentând 27 de ţări de pe cele 4 continente participante. Marele premiu a revenit Juliei Mannisto din Columbia în secţiunea Best designers, Yegwa Ukpo din Nigeria, pentru Best Curator, Columbia câştigând şi în secţiunea Best Exhibition.

Juriul de specialitate a fost impresionat de modul în care a fost pusă în scenă expoziţia ce îşi are sursă de inspiraţie în originile iei româneşti. Pentru acest proiect designerii de modă Alexandru Nimurad şi Alexandra Abraham şi creatoarea de bijuterii Vika Tonu au creat o colecţia colaborativă de îmbrăcăminte, accesorii şi bijuterii în jurul formei şi structurii iei româneşti, pe care au reinterpretat-o prin raportare continuă la identitatea artistică a fiecăruia, onorând astfel bagajul bogat al culturii de patrimoniu româneşti şi înglobând istoria vizuală a iei atât pe teritoriu României, cât şi la nivel internaţional.

Sarah Mowers a a preciat că “România are un talent şi o înclinaţie deosebită pentru detaliu şi ceea ce au realizat designerii români a fost plin de sens.”

“Untamed Skin – The Romanian Blouse” este un proiect colaborativ între Galeria de artă contemporană şi design GALATECA şi Institutul Cultural Român din Londra, conceput pentru Internaţional Fashion Showcase – London Fashion Week, iar în decursul anului 2015 va fi itinerat în Belgia, Germania şi România.

Această expoziţie marchează a doua participare a galeriei GALATECA în cadrul London Fashion Week, prima participare fiind cea din februarie 2013 cu proiectul “The Rest is Tomorrow”, când a obţinut distincţia “Emerging Talent Award 2013″.

Contact:

galerie@galateca.ro

www.galateca.ro

Număr de vizualizări :912


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro