Editura Adenium te invită în „Castelul din Carpați”

feb. 6th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Editura Adenium invită cititorii în lumea de poveste și aventură a lui Jules Verne. Iubitorii benzii desenate se pot bucura acum, în premieră, de un album realizat în condiții grafice de înaltă calitate, reinterpretare a romanului Castelul din Carpați, de Jules Verne. Duminică, 8 februarie, se împlinesc 187 de ani de la nașterea scriitorului francez care a marcat generații de-a rândul cu seriile sale de romane științifico-fantastice. În acest context, începând de vineri, 6 februarie 2015 și până pe 13 februarie 2015, Editura Adenium marchează aniversarea lui Jules Verne, oferind o reducere de 40% din prețul de achiziție pentru albumul de bandă desenată Castelul din Carpați. Reducerea va fi valabilă exclusiv online, pe site-ul editurii: www.adenium.ro

Publicat la sfârșitul anului trecut și lansat de curând la București, albumul de benzi desenate Castelul din Carpați este o adaptare după romanul omonim al lui Jules Verne. Ilustrațiile aparțin lui Șerban Andreescu, iar scenariul este realizat de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei.  Albumul face parte din colecția BD Junior a Editurii Adenium și este dedicată pasionaților și colecționarilor de benzi desenate, copiilor și iubitorilor de povești, de toate vârstele. Acțiunea se petrece într-un castel situat în podișul Orgal, la câțiva kilometri de satul Verești, Transilvania, în inima munților, venind să completeze perfect tabloul întâmplărilor istorisite în carte.

Colecția BD Junior a Editurii Adenium conține reinterpretări ale unor cunoscute povești și romane din literatura pentru copii, transpuse în benzi desenate originale, realizate în condiții grafice deosebite.

Susținător al benzii desenate, Adrian Cioroianu susține proiectele de profil ale Editurii Adenium (de transpunere a clasicilor români și universali în bandă desenată): “Benzile desenate pot să promoveze cu succes interesul tinerilor pentru valorile fundamentale ale culturii române”.

Număr de vizualizări :1086


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro