Contemporary Literature Press anunță publicarea volumului “Stalky & Co”, de Rudyard Kipling

feb. 9th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului “Stalky & Co”, de Rudyard Kipling. Texte Paralele: Engleză (1899) și Română (1932). ISBN 978-606-8592-98-5. Editat de Lidia Vianu.

La 140 de ani de la nașterea scriitorului englez Rudyard Kipling, publicăm acum cartea lui, Stalky & Co, scrisă cu 116 ani în urmă – dar mai actuală astăzi ca niciodată.

Nu întâmplător publicăm această carte de ziua de naștere a lui Thomas Edison, inventatorul becului electric: 11 februarie (1847).

Este oare aceasta o carte despre internatele engleze în veacul al XIX-lea? Despre relațiile dintre elevii mari și aceia mai mici decât ei? Despre șotii inteligente și profesori a căror inteligență este — cu puține excepții — păcălită? Despre prietenia irepetabilă din adolescență? Despre respect pentru dascălul luminat? Poate că este câte ceva din toate acestea, dar, în mod sigur, este în primul rând o carte despre BĂIEȚI.

Eroii lui Kipling sunt trei prieteni la cataramă. Ce fac ei veți vedea citindu-le isprăvile de-a dreptul ingenioase, demne de un adevărat strateg. Ca să aflați, însă, ce anume ne spune această carte, și din ce motiv este ea mai actuală acum decât altădată, va trebui să descoperiți printre rânduri pe aceia care ajung la mintea elevului prin sufletul lui.

Ce anume se predă în internatul descris de Kipling, Westward-Ho din Devon? Matematici, latină, științele naturii, literatură engleză… Găsim acolo educatori care și-au greșit meseria. Nu e de mirare că cei trei prieteni nu cred o iotă din ce spun aceștia. Găsim însă și doi dascăli însuflețiți de generozitate, simț al umorului și o bună înțelegere a vieții: adevărați aducători de lumină. Unul dintre ei îl conduce pe Kipling însuși spre meseria de scriitor.

Și, apoi, să nu uităm că, în anul 1907, Rudyard Kipling a fost primul scriitor de limbă engleză care a primit Premiul Nobel pentru Literatură!

Lidia Vianu

Rudyard Kipling’s Stalky & Co, editat de Lidia Vianu se lansează oficial la data de 11 februarie 2015, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

editura.mttlc.ro/kipling-stalky-and-co.html
Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro .

Număr de vizualizări :1012


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro