”Armata ființelor mici. The Army of Little Beings. Texte paralele”, de Simona–Grazia Dima

feb. 16th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din  București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului ”Armata ființelor mici. The Army of Little Beings. Texte paralele”, de Simona–Grazia Dima. Editat de Lidia Vianu. ISBN 978-606-8592-99-2

Contemporary Literature Press își continuă seria de texte paralele cu un volum de traduceri în engleză din opera poetei Simona–Grazia Dima. Volumul a fost tradus din limba română de poeta însăși, împreună cu Adriana Nacu, absolventă a Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan și traducătoare literară activă în acest moment. Versiunea celor două traducătoare a fost stilizată de profesorul englez Martin Potter, care predă studenților MTTLC.

Volumul Simonei–Grazia Dima cuprinde o autoanaliză a poetei, dar și o imagine a poeziei ei văzută prin ochii unei poete engleze, Morelle Smith. El se înscrie în direcția constant urmărită de Editură de a răspândi poezia românească în lume prin traduceri realizate cu ajutorul stilizatorilor nativi de limbă engleză.

Simona-Grazia Dima: Armata ființelor mici. The Army of Little Beings, editat de  Lidia Vianu, se lansează oficial vineri, 20 februarie 2015, dar el poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

editura.mttlc.ro/simona-grazia-dima.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro . Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro .

Număr de vizualizări :980


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro