”Campionatul poveştilor” – Atelier de povestit și desenat, cu Ioana Nicolaie

feb. 11th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi aşteaptă pe cei mici sâmbătă, 14 februarie 2015, de la ora 11.00, la o nouă ediţie a „Campionatului poveştilor“, de data aceasta despre ”George şi cheia secretă a Universului”, de Lucy şi Stephen Hawking. Invitata atelierului de povestit şi desenat este scriitoarea Ioana Nicolaie. Echipele de copii îi încurajează de pe Pământ pe George, cercetătorul Eric şi pe fiica sa Annie, trimiţându-le mesaje şi desene. Koh-I-Noor şi Editura Humanitas îi premiază la final pe cei mai entuziaşti dintre micii exploratori ai Universului. Intrarea este gratuită.

Ioana Nicolaie s-a născut în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. A absolvit în 1997 Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, iar în 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi. După absolvire a lucrat în învăţământ, presă şi în domeniul editorial. Membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat mai multe volume de versuri (Poză retuşată, Nordul, Credinţa, Cenotaf ), două romane (Cerul din burtă, O pasăre pe sîrmă) şi literatură pentru copii (Aventurile lui Arik şi Arik şi mercenarii). A fost nominalizată la premii naţionale şi internaţionale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul Nordul a apărut în germană, în 2008, cu titlul Der Norden, iar O pasăre pe sîrmă este în curs de traducere în sîrbă. A fost inclusă în nouă volume colective româneşti (Ferestre 98, 40238 Tescani, Cartea cu bunici, Intelectuali la cratiţă etc.) şi în numeroase reviste şi antologii străine (Poésie 2003: Roumanie, territoire d’Orphée, New European Poets,  An Anthology of Contemporary Romanian Poetry etc.). Invitată pentru lecturi şi conferinţe la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de literatură. Prinsă în proiectul de promovare a literaturii europene Metropoezia, derulat în Varşovia în 2008. Selecţii din versurile autoarei au apărut în Franţa, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA şi Bulgaria.

Număr de vizualizări :1038


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro