Treizeci de spectacole, în luna februarie, la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

ian. 29th, 2015 | By | Category: Eveniment

Suntem în plină iarnă, însă la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu urmează o lună „de foc”: în perioada 1 februarie – 1 martie 2015 vor avea loc 30 de spectacole! Comedii, drame, spectacole politice, tragedii, dans, muzică, povești de dragoste, toate compun un repertoriu extrem de divers, construit cu gândul la publicul care ne va trece pragul. Punctele de sprijin ale perioadei următoare sunt comediile ce se joacă de ani de zile cu casa închisă: începem luna cu „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, regia Dan Glasu (1 februarie 2015) și continuăm cu titluri puse în scenă de Șerban Puiu: „Încurcă-i drace”, după Ray Cooney, în două seri consecutive (13 și 14 februarie 2015), „Puricele în ureche” de Georges Feydeau (19 februarie 2015) și „Îmi place cum miroși”, după Neil Simon (1 martie 2015).

Cele trei spectacole montate recent de Radu Afrim pe scena TNRS vor avea loc pe 2 februarie – „Tattoo” de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes (spectacol în limba germană, cu supratitrare în limba română) și pe 21 – 22 februarie 2015 – „Girafe” și „Bizoni”, după Pau Miró.

A doua reprezentație din această stagiune a spectacolului „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, regia Silviu Purcărete, va avea loc pe 3 februarie 2015 și va fi urmată de cele mai noi producții ale teatrului: „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete (5 februarie 2015), „Lecția” de Eugène Ionesco, regia Mihai Măniuțiu (6 februarie 2015), „De ce Hecuba?! ” de Matei Vișniec, regia Anca Bradu (8 februarie 2015), „Marat/Sade”, după Peter Weiss, regia Charles Muller (26 februarie 2015). Nu vor lipsi cele două spectacole care ne oferă o imagine asupra României de ieri – „Opinia publică” de Aurel Baranga, regia Theodor Cristian Popescu (15 februarie 2015) și asupra României de astăzi – „Solitaritate” de Gianina Cărbunariu (28 februarie 2015).

Unele dintre cele mai importante titluri din repertoriu revin pe scena TNRS: „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, coordonator Silviu Purcărete (4 februarie), „Platonov” de A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija (12 februarie 2015), „Nora” de Henrik Ibsen, regia Radu-Alexandru Nica (20 februarie), „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Robert Raponja (27 februarie 2015) și „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Gavriil Pinte, după basmul omonim de Petre Ispirescu, regia Gavriil Pinte (10 februarie 2015, Secția Germană).

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS pregătește pentru luna februarie două noi spectacole, ce vor avea loc la Studioul Cavas: „Să nu mă părăsești”, o dramatizare după romanul cu același titlu de Kazuo Ishiguro, regia Mădălina Timofte (premiera pe 15 februarie 2015) și „Kathie și hipopotamul”, după Mario Vargas Llosa, regia Larisa Nuțescu (premiera pe 22 februarie 2015).

Vă invităm să descoperiți programul complet al spectacolelor pe site-ul www.tnrs.ro.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.

Număr de vizualizări :1263


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro