Ofelia Popii revine pe scenă, de Ziua Culturii Naționale

ian. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu anunță spectatorii și admiratorii actriței Ofelia Popii că vor avea ocazia să o revadă pe scenă începând din luna ianuarie! Ofelia Popii va juca în „Solitaritate” pe 15 ianuarie 2015 și în comedia „Îmi place cum miroși!” pe 16 ianuarie 2015. Spectacolul „Solitaritate” va avea prima reprezentație a acestei stagiuni joi, 15 ianuarie 2015, ora 19:00, la sala Teatrului Național Radu Stanca Sibiu. Alături de Ofelia Popii, din distribuție fac parte actorii Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos și Ali Deac. Nu este deloc întâmplătoare programarea acestui spectacol de Ziua Culturii Naționale. În „Solitaritate”, regizoarea Gianina Cărbunariu vorbeşte despre identitate, pericolul pierderii identităţii, despre discriminare şi dezbinarea societăţii. „Solitaritate” a fost prezentat în secțiunea oficială a Festivalului de la Avignon din 2014, fiind nominalizat de presa de specialitate ca unul dintre spectacolele emblematice ale ediţiei din acest an, care s-a dorit a fi una politică, curajoasă, care să celebreze democrația și diversitatea.

La sfârșitul lunii ianuarie, echipa artistică și tehnică a spectacolului „Solitaritate” va pleca într-un important turneu european, la Madrid și Bruxelles. Turneul este susținut cu sprijin din partea Institutului Cultural Român. Astfel, la Teatro de la Abadia din Madrid vor avea loc două reprezentaţii ale spectacolului „Solitaritate”, în 23 şi 24 ianuarie, iar la Théâtre National de la Communauté Française de Belgique din Bruxelles au fost programate patru reprezentaţii, în 28, 29, 30 şi 31 ianuarie 2015.

„Solitaritate” este o producție originală creată în cadrul proiectului Villes en Scène/CITIES ON STAGE, de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Folkteatern Göteborg, Odéon-Théâtre de l’Europe din Paris, Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, Teatro Stabile din Napoli, Teatro de La Abadía din Madrid și Le Festival d’Avignon. Proiectul CITIES ON STAGE este finanțat cu sprijin din partea Comisiei Europene.

Vineri, 16 ianuarie, ora 19:00, Ofelia Popii va juca în comedia „Îmi place cum miroși!”, regia Șerban Puiu. Acțiunea piesei se concentrează în jurul a trei protagonişti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii ’60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scenă a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie. Și atunci comicul începe să se întrevadă…

Programul complet al spectacolelor din luna ianuarie este afişat pe site-ul www.tnrs.ro.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.


Număr de vizualizări :913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro