Europa Creativă – completarea aplicațiilor pentru proiecte de traduceri literare

ian. 11th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 16 ianuarie 2015, între orele 13.00-16.00, în Spațiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31, București), Biroul Europa Creativă România organizează un atelier de lucru destinat editurilor care au în pregătire proiecte de traduceri literare pentru depunere în cadrul Programului Europa Creativă până la termenul limită de 4 februarie 2015. Programul finanţează traducerea, publicarea şi promovarea operelor de ficţiune aparţinând unor autori europeni. Atelierul va cuprinde recomandări practice şi detaliate despre completarea tuturor documentelor din dosarul de cerere de finanţare.  Înscrierile (prelungite) se pot face până miercuri, 14 ianuarie 2015. Detalii aici: www.europa-creativa.eu/cultura .

Europa Creativă – Subprogramul Cultura finanțează: traducerea și publicarea de opere de ficțiune (romane, nuvele, piese de teatru, poezii, benzi desenate, cărți de ficțiune pentru copii etc.); traducerea unor fragmente din opere de ficțiune traduse pentru cataloagele editurilor, în vederea promovării vânzării drepturilor de autor; evenimente speciale și activități de comercializare/distribuire pentru promovarea operelor traduse. Operele eligibile sunt cele de ficțiune deja publicate în format tipărit sau digital (e-books). Limbile eligibile sunt cele oficiale ale țărilor participante la program, la care se adaugă, ca limbi sursă, latina și greaca veche. În 2015 editurile pot depune proiecte cu o durată de maximum 2 ani, pentru traducerea și promovarea unui pachet de 3-10 opere de ficțiune. Grantul disponibil este de cel mult 100.000 de euro (50% din bugetul total eligibil).

Atelierul va cuprinde recomandări practice și detaliate despre completarea tuturor documentelor din dosarul de cerere de finanțare: eForm, buget, anexe. Agenda detaliată va fi disponibilă în scurt timp.

Mai multe informații despre această componentă de finanțare a Programului Europa Creativă puteți găsi pe pagina Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Cei interesați să participe la atelierul de lucru din 16 ianuarie 2015 se pot înscrie trimițând formularul de înregistrare completat la adresa cultura@europa-creativa.eu, până cel târziu în data de 12 ianuarie 2015, ora 16.00.

Programul Europa Creativă este gestionat de Comisia Europeană și de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles, unde se trimit și se evaluează toate proiectele. La nivel național, Biroul Europa Creativă România oferă informații și asistență tehnică gratuite pentru operatorii care doresc să acceseze această finanțare.

Număr de vizualizări :919


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro