Elena-Claudia Anca lansează ”Incursiuni în femininul interbelic”, la Institutul Francez din Timișoara

ian. 27th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 3 februarie 2015, ora 18.00, Institutul Francez din Timișoara (Bd.C.D.Loga, nr.46 ) vă invită la lansarea cărții ”Incursiuni în femininul interbelic”, autor Elena-Claudia Anca. Smaranda Vultur va prezenta cartea. Intrarea la eveniment este liberă. ”Incursiuni în femininul interbelic” este o carte care permite cititorilor redescoperirea unor personalități feminine aparținând înaltei societăți românești, care au fost date uitării în timpul regimului comunist: regina Maria, Martha Bibescu, Maria Cantacuzino-Enescu, Simona Lahovary, Arabella Yarka, Yvonne Blondel, Pia Alimăneştianu, Lucia Ţenovici, Elisabeta Odobescu Goga, Jeni Acterian, Alice Voinescu, Alice Botez. Este vorba despre femei implicate în viața culturală, socială, politică, autoare de jurnale, majoritatea redactate în limba franceză. Însemnările lor sunt adevărate revelații pentru cititorii obișnuiți și pentru specialiști, conducând la o reevaluare a rolului femeilor în cultura și societatea românească de la începutul secolului al XX-lea.

ELENA-CLAUDIA ANCA este absolventă a Facultăţii de Litere, Filosofie şi Istorie a Universităţii de Vest, Timişoara, specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză (2002). A finalizat studiile masterale, specializarea Literatura şi mentalităţile la Universitatea de Vest, Timişoara (2005) și a obținut titlul de doctor în filologie la Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia în 2012. A urmat stagiul de formare Introducere în cultura şi civilizaţia Europei Centrale, specializarea studii culturale, organizat de Fundaţia „A treia Europă”, Timişoara Open College (1999-2000). Este membră a Centrului de Cercetare a Imaginarului „Speculum”, Alba Iulia. A participat cu numeroase comunicări la simpozioane naționale și internaționale, a publicat lucrări în volumele simpozioanelor și în diverse reviste. A debutat editorial cu volumul Incursiuni în femininul interbelic, Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2013.

Număr de vizualizări :1214


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro