Cuplurile regale, Regele Carol I și Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I și Regina Maria, Regele Carol al II-lea și Regina-Mamă Elena, Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai României, omagiate în filatelia națională

ian. 28th, 2015 | By | Category: Postcard

Timbrul, promotor și ambasador al țării, este mai mult decât un produs fizic, are o imagine, o tradiție, o istorie, călătoriile prin intermediul acestui obiect miniatural oferind povești fascinante despre trecut, prezent și viitor. Cea mai recentă emisiune filatelică prezintă pe mărcile poștale o parte a istoriei naționale – respectiv istoria regalității în România – filatelia, care este supranumită și hobby al regilor, omagiind de-a lungul timpului membrii Familiei Regale în cadrul a numeroase proiecte.

Având valorile nominale de 3,10 lei, 3,30 lei, 6,00 lei și 14,50 lei, timbrele emisiunii Regalitatea în România ilustrează cele patru cupluri regale din istoria monarhiei române și monogramele acestora, după cum urmează: Regele Carol I și Regina Elisabeta ai României, Regele Ferdinand I și Regina Maria ai României, Regele Carol al II-lea și Regina-Mamă Elena ai României, Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai României.

Pliantul informativ, care însoțește emisiunea, oferă mai multe detalii istorice despre tematica abordată și imaginile reprezentate pe timbre.

Emisiunea este completată de un set de 2 plicuri prima zi, un set de 4 maxime în etui și un întreg poștal, a cărui imagine o prezintă pe Principesa Moștenitoare Margareta a României alături de un grup de copii ai Fundației cu titlu omonim, pe care Alteța Sa Regală o coordonează.

Întregul poștal este realizat în contextul unei duble aniversări – celebrarea a 25 de ani de la întoarcerea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, precum și aniversarea unui sfert de secol de la înființarea Fundației Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 325 de exemplare şi echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii, cu un element grafic în folio aur şi setul de 2 plicuri „prima zi” a emisiunii având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 325.

Ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre, minicoala de 4 timbre + 2 viniete și blocul de 4 timbre (în album filatelic).

Începând cu ziua de vineri, 30 ianuarie 2015, emisiunea de mărci poștale Regalitatea în România va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulţumeşte Casei Majestății Sale Regele pentru sprijinul acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Număr de vizualizări :1198


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro