Anul teatral 2015 începe în forță, la Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu

ian. 6th, 2015 | By | Category: Eveniment

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu urează tuturor prietenilor și spectatorilor „La mulți ani!” și declară deschis anul teatral 2015! Actorii TNRS revin pe scenă începând din 8 ianuarie, în primele 4 zile fiind programate unele dintre cele mai de succes spectacole ale stagiunii: „Oscar și buni Roz”, „Marat/Sade”, „De ce Hecuba?!” și „Încurcă-i drace”.

Joi, 8 ianuarie 2015, ora 19:00, vă invităm să începeți anul alături de noi, asistând la o reprezentație de excepție: „Oscar și buni Roz”, cu Diana Fufezan, cel mai potrivit spectacol pentru a rămâne încă puţin în atmosfera tandră a Sărbătorilor. Diana Fufezan prezintă în acest spectacol o poveste tulburătoare, după cunoscutul text semnat de Eric Emmanuel Schmitt. Cu Buni Roz pe post de ghid, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Spectacolul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Week-end-ul începe cu una dintre cele mai noi producții ale teatrului: ,,Marat/Sade”, regia Charles Muller. Închis în azilul de boli mintale Charenton, Marchizul de Sade pune în scenă o piesă despre ultimele ore din viața lui Jean-Paul Marat, unul dintre cei mai radicali scriitori și politicieni ai Revoluției Franceze, alături de pacienții și deținuții politici închiși în azil. Lumea acestei piese dezvăluie nebunia lumii în care trăim, şi se pune întrebarea fundamentală: cine este cu adevărat nebun? Bolnavii sau cei care dețin puterea… și abuzează de ea? Reprezentația va avea loc vineri, 9 ianuarie 2015, ora 19:00, la sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, este ziua dedicată spectacolului „De ce Hecuba?!” de Matei Vișniec, o punere în scenă în cheie modernă, ce dă naștere unor întrebări fundamentale. În regia Ancăi Bradu şi scenografia lui Mihai Păcurar se dezvăluie lumea spectaculoasă a Antichităţii şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice, Hecuba, Mama care are curajul să ceară socoteală zeilor care controlează viaţa şi moartea copiilor săi. Hecuba e obligată să retrăiască la temperatura extazului fiecare episod memorabil din viața ei de mamă și regină. De ce de la căderea Troiei când Hecuba și-a pierdut 19 copii în focul luptelor, și până acum, nu s-a schimbat de fapt nimic? Vă așteptăm sîmbătă, ora 19:00, la Sala TNRS, să vedeți un spectacol pe care nu-l veți uita ușor.

Duminică, 11 ianuarie 2015, ora 19:00, este timpul pentru comedie! Spectacolul „Încurcă-i drace” este o succesiune de răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate, cu hohote de râs garantate. Având la bază o reţetă aparent simplă, regia lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă. Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, deşi ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat… Urmarea o veți descoperi venind la Sala TNRS duminică seara!

Programul complet al spectacolelor din luna ianuarie este afişat pe site-ul www.tnrs.ro.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.

Număr de vizualizări :1191


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro