A fost Tetelu blasfemiator? – un dialog cu Dragoș Mușat și invitații lui

ian. 27th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, Editura Humanitas vă invită la o dezbatere provocată de cartea ”File din Jurnalul lui Tetelu”, o selecție a textelor din rubrica pe care Dragoș Mușat a publicat-o timp de zece ani în Academia Cațavencu și Kamikaze.  Pornind de la tema A fost Tetelu blasfemiator? Până unde poți “vorbi” cu Dumnezeu?, vor intra în dialog Dragoș Mușat, Alexandru Hâncu, Cristian Neagoe și Radu Paraschivescu, iar actorul Stelian Nistor va citi câteva dintre incredibilele rugăciuni ale lui Tetelu. La eveniment vor fi lansate și noile colecții de tricouri și sacoșe de citit inspirate de Tetelu.

Ideea a apărut în momentul izbucnirii celui mai mare scandal de corupţie din timpul guvernării Adrian Năstase: consilierul guvernamental Fănel Pavalache, primul, singurul şi cel mai mare corupt al regimului Năstase, a fost prins luând o mită de patru milioane de dolari. În presă au apărut părţi din dosar. Iar una dintre ele cuprindea însemnările reale ale unui misterios Tetelu, consilier guvernamental şi el, ce gravita în sferele înalte ale puterii, chiar în preajma lui Adrian Năstase, supranumit pe atunci, din cauza aroganţei sale, Însuşi. Însemnările consilierului Tetelu (cel real) erau de genul: „10.30. De trimis puştile la Adrian Nastase”, „14.30. De trimis icrele cu papucul in Zambaccian” şi alte „de trimis”, „de făcut”, „de transportat” puşti, icre negre, şampanii, etc. (Dragoș Mușat)

Mă interesa să trăiesc cât mai la limită, ca să am material pentru „Jurnal”. Majoritatea jurnalelor lui Tetelu sunt scrise în urma experienţelor pe care mi le provocam intenţionat. Am avut o lungă perioadă în care eram convins că sunt bolnav de SIDA. De aici a venit o parte din episoadele depresive ale lui Tetelu şi, probabil, majoritatea celebrelor sale discuţii cu Dumnezeu, în care îl lua la rost pentru această lume greşit construită. (Dragoș Mușat)

Din activitatea prea puţin importantă a acestui Dragoş Muşat nu rămâne mare lucru la scara istoriei. Tetelu, Beepfashion (cel mai important site underground din a doua parte a anilor 2000) şi Happyfish.ro (prima televiziune online profesionistă din România) sunt câteva branduri de o calitate îndoielnică pe care le-a creat. Şi mai puţin cunoscut ca actor de talie internaţională, Dragoş Muşat a jucat în producţiile Serviciului Român de Comedie şi, de asemenea, în două lungmetraje, unul românesc şi unul american. În prezent a eşuat în publicitate, unde a reuşit să câştige foarte puţin numeroase premii la multiple festivaluri româneşti şi internaţionale pentru cele mai bune reclame virale ale anului.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro