Revoluția română de la București, după 25 de ani – dezbatere organizată de Radio România Cultural la Librăria Humanitas Kretzulescu

dec. 11th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 17 decembrie 2014, de la ora 12.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București, Radio România Cultural organizează ultima dezbatere publică din cadrul proiectului Baricada Culturală, destinat marcării celor 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Invitații lui Răzvan Dolea sunt revoluționarii de atunci: Ion Caramitru, Florin Iaru și Petre Roman, alăuri de istoricul Constantin Corneanu și de scriitorul Bogdan Hrib. Tema discuției va fi legată de evenimentele din urmă cu 25 de ani care au condus la căderea regimului Ceaușescu și de împlinirea idealurilor celor care au strigat și au murit pentru libertate. Dezbaterea de la București este ultima dintr-o serie de întâlniri cu public, organizate de Radio România Cultural în orașele cu puternice semnificații în lupta anticomunistă: Sibiu, Timișoara și acum în Capitală.

Înregistrările acestor dezbateri sunt programate în luna decembrie pe toate frecvențele FM ale Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro.

Marți, 16 decembrie 2014, de la ora 19,00, Anca Mateescu invită publicul la o rememorare e evenimentelor de la Timișoara, oraș în care s-a strigat pentru prima dată “libertate”!. Invitații dezbaterii organizate la Memorialul Revoluției din Timișoara sunt revoluționarii Traian Orban, președintele Asociației Memorialul Revoluției, scriitorii Daniel Vighi, Viorel Marineasa și Lucian Vasile Szabo, precum și pe Adrian Kali, profesor de istorie.

Duminică, 21 decembrie 2014, de la ora 20.30, publicul Radio România Cultural își va putea aminti de evenimentele de la Sibiu, un alt oraș în care s-a scris cu sânge istoria revoluției române, prin intermediul dezbaterii înregistrate la Librăria Habitus, de Corina Negrea. Invitații acestei rememorări sunt Dan Toader, revoluționar, profesorul universitar Horațiu Rusu și lectorul universitar Gabriel Șerban, de la Universitatea Lucian Blaga, Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, și Nicu Cherciu, unul dintre fotoreporterii care au imortalizat Revoluția de la Sibiu.

Ultima dezbatere a proiectului Baricada Culturală, care va reaminti de evenimentele de la București, va fi difuzată la Radio România Cultural, luni, 22 decembrie 2014, de la ora 19,00.

În toată această perioadă, Radio România Cultural difuzează, în fiecare zi de la ora 22,00, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, filme documentare legate de evenimentele care au condus la căderea comunismului în întreaga Europă de Est.

Număr de vizualizări :983


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro