Editura Muzeelor Literare, prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Sofia

dec. 8th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 9 – 14 decembrie 2014, Editura Muzeelor Literare participă la ediția 2014 a Târgului Internațional de Carte de la Sofia, unde România este țară invitată de onoare.

Editura Muzeelor Literare a fost înființată în luna iunie a anului 2013, ca parte componentă a strategiei manageriale de revitalizare a activității Muzeului Literaturii Române Iași, și are drept scop promovarea patrimoniului literar românesc. EML are în portofoliu numeroase proiecte editoriale, printre care și cele care au fructificat rezultatele programului de Rezidențe FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași), adică traduceri în diverse limbi din operele clasicilor români. Aceasta este prima participare a ei la un târg internațional de carte.

Până acum, editura a publicat volume de Ion Creangă, Mihai Eminescu, G. Călinescu, I. L. Caragiale, Garabet Ibrăileanu, Veronica Micle, Mateiu I. Caragiale, Al.I. Odobescu, Mite Kremnitz. De asemenea, au fost publicate traduceri în franceză, spaniolă, catalană, bulgară din operele lui Mihai Eminescu și Ion Creangă, două antologii în limba engleză cu texte ale prozatorilor, respectiv poeților ieșeni contemporani, precum și volumul „Necunoscutul Mihai Codreanu” scris de Viorel Ilișoi, în limbile română și engleză.

Târgul se va desfășura în perioada 9-14 decembrie 2014 în incinta Palatului Naţional al Culturii din capitala Bulgariei, sub patronajul Asociaţiei Editorilor Bulgari. Anual, evenimentul reunește la Sofia producţia a peste 120 de edituri din întreaga lume, beneficiind de participarea a peste 20.000 de vizitatori.

Informații despre activitatea editurii se regăsesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro, iar echipa editorială poate fi contactată la adresa de e-mail edituramlriasi@yahoo.com.

Număr de vizualizări :919


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro