Cinemateca Orașului Tours, Franța, a donat un proiector cu peliculă de 35 mm orașului Timișoara

dec. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Institutul francez din Timișoara a primit recent un proiector cu peliculă de 35 mm din Franța, donație din partea Cinematecii CINE OFF din orașul Tours (ca-cine-off@numericable.fr, www.cine-off.fr), prin amabilitatea dlui Michel SCHOTTE, președinte. Acest demers a fost inițiat în urmă cu câțiva ani, de către dl Eric BAUDE, director al Institutului francez (Centrul Cultural Francez) în perioada 2007 – 2011. Proiectorul este marca KINOTON FP 30 D 2000 W si are mai puțin de 1000 ore de funcționare.

Institutul francez susține demersurile întreprinse de Asociația Pelicula Culturală și de Marele Ecran pentru înființarea unei săli de cinema moderne în Timișoara, a unui spațiu adecvat promovării filmului european și culturii cinematografice mondiale. O sală care să satisfacă pretențiile de confort și tehnologie ale unui public modern și foarte numeros la acest gen de evenimente.

Institutul francez, la rândul său,  dorește  să doneze acest aparat orașului Timișoara pentru a fi folosit în viitoarea sală de cinema și speră ca acest proiect să prindă contur în viitorul apropiat.

Mulțumim persoanelor/partenerilor care au făcut posibilă aducerea proiectorului la Timișoara : dlui Michel SCHOTTE, președinte, Cinemateca CINE OFF, Tours, Franța; lui Eric BAUDE, Director Centrul Cultural Francez (2007-2011); lui Samir FELLAHI, Manager, LA FACTORY G&j , Timișoara; lui Alexandru MARISESCU, Road Express Manager, INTERNATIONAL ALEXANDER, Arad.

Număr de vizualizări :950


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro