„Fierul zeilor”– o alternativă anacronică și fantasmagorică a realului

dec. 12th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 10 decembrie 2014, la Readers Cafe, Editura Delfin a lansat cu mare fast cea de-a doua carte de fantezie istorică a trilogiei „Regele lupilor – Fierul zeilor”, de George Cornilă. Personalități ale lumii culturale românești și peste 50 de împătimiți ai acestui gen literar extrem de apreciat în Occident, au asistat la evenimentul de lansare, ascultând cu entuzism o poveste arhitipală a lumii actuale. Invitații speciali prof.dr. Mihail Zahariade și prof. Vladimir Alexandrescu au lăudat perseverența scriitorului George Cornilă de a construi un tărâm aflat dincolo de prezent și banal, cu personaje de legendă extrem de realist conturate. „Ideea pentru această serie de cărți este una veche. Am luat tomurile lui C. C. Giurescu şi Ovidiu Drîmbă şi Istoria Academiei Române, urmate de zeci de alte cărţi de autori români şi străini, parcurgând, în total, peste 10.000 de pagini de bibliografie. A luat astfel naştere o carte unică pentru spaţiul literar românesc, o saga, o aventură history-fantasy pe pământurile noastre, care nu sunt totuşi atât de străine de mitologiile mari. Cunoaştem miturile altora, însă uite şi Dacia în întregul angrenaj, legată de toate, nu izolată, uite bazilei daci implicaţi în luptele pentru putere de la Roma, uite prinţese dace trimise de soaţe împăraţilor romani, uite Argonauţii lui Iason acostând în portul Tomis, uite-i pe Alexandru Macedon şi pe Darius I călătorind cu gând cotropitor spre aste pământuri, uite cimerieni, uite amazoane, uite o pleiadă întreagă de zei greci şi romani, născuţi aici, în Tracia”, a declarat autorul George Cornilă. Agențiadecarte.ro a fost partener media al evenimentului.

„Cartea Fierul zeilor este o adevărată cronică, deosebit de realistă, realizată cu mult talent și multă artă din partea scriitorului George Cornilă. Acesta aduce în prim plan Țara zeilor, Dacia noastră, un ținut mirific în care personajele conviențuiesc și construiesc relații cu lumea mitologică. Este o fantezie istorică extrem de bine conturată, foarte aproape de ceea ce propria noastră intuiție percepe a fi posibil”, a declarat. prof. Vladimir Alexandrescu. Romanul „Fierul zeilor” continuă textura narativă urzită în Toiagul de stejar şi inspirată de istoria străveche a dacilor, purtând din nou pe cititor şi pe protagonişti într-o nouă căutare-descoperire de altceva şi de sine. „Autorul ne propune o incursiune în istoria tracilor, pornind de la personaje reale și locații atestate în documentația istorică. Ritmul acțiunii și imaginația fără limite ne transpune într-un univers fabulos în care regăsim eterna aventură umană în care se ţes, reînnoite, poveştile despre iubire, ideal, imposibil, împlinire”, a declarat prof.dr. Mihail Zahariade. Romanul lui George Cornilă îi include în galeria cititorilor săi pasionaţi atât pe cei aflaţi la vârsta adolescentină a gustului pentru suspans şi teribil, cât şi pe cei aflaţi la vârsta matură a răbdării de a descoperi densitatea detaliului istoric şi substanţa reflexivă din substratul cărţii. Finalul evenimentului a fost marcat de un moment special al serii, în care toate persoanele prezente la manifestare și-au îndreptat atenția către copiii cu probleme neuro-motorii din cadrul Asociației Copii Suflete Speranțe. Banii obținuți din vânzarea cărții „Regele lupilor – Fierul zeilor” au fost donați către această organizație caritabilă, susținută îndeaproape de Maria Coman – journalist TV.

Evenimentul a fost prezentat de Cristi Dorombach – Realizator TV.

Număr de vizualizări :1137


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro