„Recviem“, de Mozart, sub bagheta lui Horia Andreescu, la Ateneul Român

dec. 18th, 2014 | By | Category: Eveniment

Duminică, 21 decembrie 2014, ora 18:00, la Ateneul Român, Sala Mare, va avea loc un  concert simfonic extraordinar dedicat aniversării a 25 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Horia Andreescu, va interpreta  „Recviem“, de Wolfgang Amadeus Mozart. Soliști vor fi Silvia Micu, Sidonia Nica, Ionuț Popescu, Marius Boloș.

Concertul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) a murit la vârsta de 35 de ani, lăsând „Recviemul“ neterminat.  Süssmayr, discipol al lui Mozart, a finalizat lucrarea „Recviem pentru solişti, cor şi orchestră, KV 626“.

„Nu trebuie să-mi mai fie teamă de nimic. Simt în starea sănătăţii mele că sună ceasul. Sunt pregătit să mor. Am ajuns la capăt înainte de a mă fi bucurat de talentul meu. Viaţa a fost totuşi frumoasă, cariera a început sub auspicii atât de fericite. Dar nu poţi să-ţi schimbi soarta. Nimeni nu-şi fixează singur timpul vieţii. (…) Închei. Am în faţă  Recviemul pe care n-am voie să îl las neterminat”, mărturisea Mozart într-o scrisoare din septembrie 1791, adresată de Mozart lui Lorenzo da Ponte (Mozart, Scrisori, p.259, Editura Muzicală, Bucureşti, 1968 ). Mozart a murit pe 5 decembrie 1791 la Viena.

Număr de vizualizări :1469


One Comment to “„Recviem“, de Mozart, sub bagheta lui Horia Andreescu, la Ateneul Român”

  1. Hartop Nicolae spune:

    Buna ziua, cum as putea face rost de doua bilete? la telefon mi s-a spus ca sunt numai invitatii; eu sunt din Tulcea si as dori sa vin la Concert. Multumesc

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro