”Ce mai faci, scriitorule?”- dialog cu Alexandru Vakulovski, la Timișoara

dec. 12th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 15 decembrie 2014, ora 19:00, în librăria Cărtureşti Mercy (Timișoara), Alexandru Vakulovski şi Bogdan Munteanu vor trece graniţa meseriei de scriitor într-o întâlnire tihnită, despre scris și literatură, dar și despre stil de viață, pasiuni, dileme, politică și societate. Moderator va fi Bogdan Munteanu.

“Alexandru Vakulovski nu este un scriitor obişnuit. Dar a fi neobişnuit a devenit noul conformism în literatura noului secol. Aşa că voi spune că Alexandru Vakulovski a depăşit şi acest obstacol şi a devenit un nebun frumos. Şi când spun „nebun”, mă refer la acea capacitate de a se rupe şi de a i se rupe; pentru că lui Alexandru i se rupe de tabuuri, de norme, de ce e pro şi ce e anti, de interdicţii nescrise – ca şi de cele scrise.[…] Lui Alexandru nu îi scapă nimic; e o calitate mai rară în zilele noastre, şi de-a dreptul împovărătoare. A, da, am găsit – Alexandru Vakulovski e un paradox, pentru că i se rupe de tot, dar nu-i scapă nimic. Am zis!…” (Mihnea Blidariu – Luna Amară)

“Vakulovski este unul dintre puţinii autentici din literatura noastră, el vine cu biciul, haltera şi duşul rece, sper doar să nu intre intelectualii în comă de la supraefort şi invidie ermetică.” (Mitoş Micleuşeanu)

Alexandru Vakulovski este poet si prozator. Redactor fondator al revistei web Tiuk! şi fondator al cenaKLU-lui KLU. Publică eseuri, proză, poezie, teatru şi critică literară în majoritatea revistelor culturale din Romania. Prezent în antologii din Romania, Republica Moldova şi din străinătate. Volume publicate: „Pizdeţ”,” Oedip, regele mamei lui Freud”,” Ruperea”, „Letopizdeţ, Cactuşi albi pentru iubita mea’, „Bong” şi „157 de trepte spre Iad sau Salvaţi-mă la Roşia Montană”.

Număr de vizualizări :955


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro