”Palatul Universității din București și personalități din lumea constructorilor”, de Nicolae St. Noica

dec. 18th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, în colecția Planeta București, a apărut  albumul ” Palatul Universității din București și personalități din lumea constructorilor”, de Nicolae St. Noica. Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, Nicolae St. Noica, inginer constructor, profesor, scriitor, fost ministru al Lucrărilor Publice, ne oferă acest album bogat ilustrat ce înfăţişează istoria construcţiei Palatului Universităţii din Bucureşti şi prezintă personalităţile din lumea constructorilor care au participat la ridicarea acestui important simbol bucureştean.

„Simbolul cultural şi educaţional puternic al Universităţii din Bucureşti a fost încarnat pentru o perioadă aproape tot atât de lungă de clădirea istorică în care a funcţionat şi funcţionează şi azi; o clădire aşezată în mijlocul geografic şi simbolic al capitalei României, clădire pe care toţi românii o asociază total, până la identificare, cu instituţia noastră. La această clădire-simbol, se adaugă, de douăzeci şi cinci de ani, prelungindu-i şi întregindu-i funcţionalităţile, semnificaţiile culturale şi istorice multiple, şi Piaţa Universităţii, locul sacru al renaşterii democraţiei şi libertăţii românilor, după 1990…”- Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universităţii din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro