Vernon Foster în dialog cu Mario Barangea, la Universitatea Spiru Haret

nov. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 13 noiembrie 2014, orele 19.00, la Sala Studio a Universităţii Spiru Haret, Editura Herald, în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, cu sprijinul Fundaţiei Floarea Vieţii şi al comunității Spiritualitate Nativ Americană din România au plăcerea de a vă prezenta conferinţa publică ”Transmiterea tradiţiilor autentice în folosul comunităţii contemporane” – un dialog între nativul american Vernon Foster şi Mario Barangea. Evenimentul (cu intrare liberă) este centrat în jurul invitatului Vernon Foster, care trăieşte şi lucrează în România de câţiva ani, şi este inspirat de cea mai recentă apariţie editorială din colecţia ŞAMANISM apărută la editura Herald: ”Marea Viziune. Povestea lui Black Elk”. Pe parcursul dialogului condus de Mario Barangea veţi putea afla detalii despre cele mai importante ceremonii de vindecare ale nativilor americani (pipa păcii, dansul soarelui, sauna vindecătoare), despre istoria nativilor, destinul cultural şi înţelepciunea lor străveche care poate fi folosită şi astăzi pentru armonizarea vieţii.

Vernon Foster este un nativ american din tribul Klamoth/Modoc Yahooskin, este purtător de cuvânt la nivel internaţional al nativilor americani, activist din 1968 pentru drepturile nativilor americani, organizator al unor programe precum Buffalo Hearts sau Red Road Journeys, păstrător al învăţăturilor spirituale ale tribului Lakota de peste 30 de ani. Lucrează şi cu publicul din România, expunând celor interesaţi metode de vindecare folosite de secole. Este păstrător al pipei sacre, Chanumpa şi cunoscător al ceremoniei Dansul Soarelui.

FB – https://www.facebook.com/spiritualitatenativamericana

WEB – http://spiritualitatenativamericana.wordpress.com

Interviu – https://www.youtube.com/watch?v=0WuJQsfphT0

Mario Barangea este doctorand al Facultăţii de Filosofie – Universitatea din Bucureşti, a realizat un Master în Studii Religioase (Tradiţii şi Texte) – Universitatea din Bucureşti având ca subiecte de interes şamani, druizii, magii şi alţi „intermediari către Cei de Sus” cum îi place să declare. A petrecut un an de citit şi conspectat Sfinţi Părinţi din Orient şi Occident cu scopul de a scrie o lucrare despre „paradoxul tranfigurarii” sub forma studiilor de master şi este licenţiat în filosofie la aceeaşi Universitate din Bucureşti.

”În vremea din urmă am descoperit că pot să scriu despre ce gândesc, că mă gândesc rar la lucruri cu adevărat importante, că îmi doresc să pictez, să citesc, să dorm, să mă plimb, să contemplu. Totul natural.” – Mario Barangea

WEB – www.poiematike.blogspot.com

WEB – www.noxtatic.blogspot.com

Interviu   https://www.youtube.com/watch?v=S6QHSsOKyHk

Marea viziune. Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala

Este cartea-mărturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un bătrân vraci Sioux, în timpul marilor încercări ale indienilor din preerii. Ideile ei sunt revoluţionare, aşa cum au fost întotdeauna viziunile profetice, revoluţionare nu în sferele economiei sau ale politicii, ci în ideea universală a înţelesului tainic al vieţii. Este revelaţia unui om sfânt şi dezvăluirea acelui quo vadis pe care toţi oamenii îl caută pentru ei înşişi şi pentru alţii.

Viziunea lui Cerb Negru transcende graniţele de rasă, crez sau geografie. Este tot atât de universală ca învăţăturile lui Buddha, Hristos sau Muhammad, sau ca doctrinele lui Marcus Aurelius şi Sf. Toma d`Aquino. Universalitatea Marii Viziuni e dovedită şi de traducerea cărţii în numeroase limbi. Cerb Negru nu era ştiutor de carte şi nu vorbea engleză. Era un „străvechi”, aşteptându-şi sfârşitul de obşte în Rezervaţia Pine Ridge, sperând numai că va putea „păstra marea sa viziune pentru omenire”.

Organizatori: Editura Herald şi Universitatea Spiru Haret

Susţinători: Fundaţia Floarea Vieţii, Comunitatea Spiritualitate Nativ Americană din România

Parteneri media: TvCity.ro, Sensotv.ro, TraiesteConstient.ro, DrumulSpreCentru.ro, Fundaţia Calea Victoriei, RomaniaPozitiva.ro, Filme-cărţi.ro, Ed4Lead, Bookaholic.ro, Bookblog.ro, Amintiridincalatorie.ro, Bookuria.info, AndreeaTalmazan.ro, Staupenet.ro, Cartidelumina, Societatesicultura.ro, Artout.ro, Nierika.ro, ChemareaSufletului.ro, Fundaţia Preţuieşte Clipa

Număr de vizualizări :791


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro