Seri de teatru, la Excelsior

nov. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Teatrul Excelsior demarează în săptămâna 24-30 noiembrie 2014 programul Seri de teatru la Excelsior, un program dedicat adolescenţilor. Categorie de public în general ignorată în alcătuirea repertoriilor teatrelor bucureştene, adolescenţii sunt privaţi de spectacole cu tematică adecvată vârstei, producţii care să se plaseze şi stilistic în sfera lor de interes. Totodată, producţii care să-i provoace în a găsi în spectacolul de teatru un partener care le oferă dacă nu total, cel puţin parţial răspunsuri la întrebările caracteristice vârstei.

Prin acest program Teatrul Excelsior îşi propune, aşadar, să facă trecerea de la spectacolele de copii, gândite ca motoare educaţionale, relaţionate direct cu programa şcolară sau extracuriculară şi în care factorul decizional în introducerea spectacolului de teatru în programul de zi cu zi al copilului îi revine părintelui sau cadrului didactic, la teatrul ca alegere.

La această vârstă a adolescenţei la care se face trecerea către îmbogăţirea şi lărgirea încorporării de conduite adulte, în care primează gustul personal sau exprimarea originalităţii, ne dorim ca prin acest program să reuşim să-i facem pe tineri să aleagă teatrul considerându-l cel puţin ca pe o modalitate de socializare demnă de a intra în zona lor de preocupări. Astfel, vom putea contribui la formarea şi modelarea noilor generaţii şi vom continua, pe alt palier, programul de educaţie început cu spectacolele de copii.

Pentru început, invităm tinerii spectatori vineri, 28 noiembrie 2014, ora 18.00 la spectacolul MOMO sau Strania poveste despre hoţii de timp şi copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat, dramatizare după Michael Ende, regia Lenuş-Teodora Moraru.

Programul Seri de teatru la Excelsior va continua în luna decembrie, alături de titlul menţionat făcând parte, în acest moment, spectacolul Kiki şi Bozo de Andreea Vălean, regia Peter Kerek.

*MOMO sau Strania poveste despre hoţii de timp şi copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat, dramatizare după Michael Ende. Regia Lenuş-Teodora Moraru. Scenografia: Gelu Rîşca. Coregrafia: Victoria Bucun Din distribuţie: Silvana Mihai, Alexandru Voicu, Ştefan Velniciuc, Ion Bechet, Adina Cristescu, Iulia-Diana Samson, Raluca Botez, Cosmina Dobrotă, Corina Dragomir, Ştefania Dumitru, Oana Tofan, Silvana Ionescu, Cristian Nicolaie, Robert Robert Emanuel, Marian Rădulescu, Robert Radoveneanu,  Ovidiu Uşvat, Annemary Ziegler , Daniela Ioniţă – Marcu, Magda Condurache, Tudor Pîrvu, Veronica Popescu.

Romanul lui Michael Ende este o parabolă a schimbării atitudinii societăţii moderne faţă de timp. Puterea de transformare a ceea ce se numeşte azi „efectul timpului comprimat” schimbă valorile şi modifică relaţiile inter-umane. Salvarea, spune Ende în romanul său, vine din noi înşine, dar cu mai multă forţă vine din puritatea sufletelor de copii nepervertite încă. Momo, fetiţa care ştie să-şi asculte prietenii, este singura care are puterea să le redea oamenilor timpul furat.

Kiki şi Bozo de Andreea Vălean. Regia:  Peter Kerek. Scenografia: Iuliana Vîlsan. Muzica: Răzvan Apetrei. Din distribuţie: Ştefania Dumitru / Raluca Botez, Richard Bovnoczki / Alexandru Mike Gheorghiu, Ion Bechet / Dan Clucinschi.

Piesa Andreei Vălean, Kiki şi Bozo, vorbeşte despre întâlnirea dintre un copil care fuge de moarte și un bătrân care se pregătește s-o întâlnească. Originalitatea şi frumuseţea textului stă în abordarea temei grave, dacă nu cumva chiar tragice, într-un mod magic, plin de candoare. Spectacolul plusează, fiind gândit ca o cutiuţă muzicală care oferă evadări şi introduce personajele într-o atmosferă tandră şi jucăuşă.

Număr de vizualizări :862


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro