Se lansează prima platformă online dedicată cartografierii patrimoniului cultural construit

nov. 17th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 19 noiembrie 2014, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală lansează prima platformă online dedicată cartografierii patrimoniului cultural construit, www.culturadata.ro/patrimoniucultural.

În perioada 20-25 noiembrie 2014 vă așteptăm la EXPOZIȚIA MULTIMEDIA dedicată proiectului, care va avea loc la Asociația Make a Point – str. Morarilor nr. 1, sector 1, București.  Program: Luni – Vineri 18:00-20:00 / Sâmbătă: 11:00-13:00. Intrarea este liberă. Proiectul propune o abordare nouă a patrimoniului cultural construit la nivel național – din perspectiva oamenilor/ grupurilor/ comunităţilor care îl utilizează şi de care depind conservarea şi valorizarea acestuia.

www.culturadata.ro/patrimoniucultural devine prima platformă online dedicată cartografierii patrimoniului cultural construit.

Platforma prezintă rezultatele studiului sociologic derulat de Institut sub forma unor hărți interactive și grafice informative care ilustrează distribuția națională, regională și județeană a percepțiilor populației analizate. În plus, instrumentul digital oferă detalii suplimentare cu privire la mediul de rezidenţă, mărimea localităţilor, nivelul de educaţie şi caracteristici socio-demografice ale populaţiei analizate.

Pentru a accesa platforma online este necesară autentificarea.

Cheia de acces va fi disponibilă la expoziție, în revista Dilema Veche – din 20 noiembrie 2014 și prin distribuție directă.

Pentru mai multe informații ne puteți scrie la adresa:

office@culturadata.ro

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut naţional care are ca obiectiv cercetarea specializată şi formarea profesioniştilor din domeniu. Misiunea noastră este de a oferi date relevante pentru desfăşurarea activităţii instituţiilor publice de cultură, indiferent de nivelul de subordonare, precum şi altor tipuri de organizaţii. Cel mai important studiu realizat de institut este Barometrul de Consum Cultural la nivel naţional.

Număr de vizualizări :843


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro