S-a lansat volumul “The Exam Book!”

nov. 25th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului “The Exam Book!”- Dar de Crăciun pentru toți profesorii de literatură, de la studenții lor. Editat de: Lidia Vianu, Violeta Baroană, Ștefan Mălaimare.

Crăciun fericit, Domnule Joyce !

Suntem în secolul XXXI. Cuvinte ca elev sau student au ieșit din vocabular. Toată lumea are un QUARK în spatele urechii. Quark-ul conectează pe loc pe absolut toată lumea la întreaga cultură a universului. Putem vorbi despre absolut orice vrem fără să fi studiat nici măcar o singură zi: ajunge să cerem o informație și ni se transferă în minte absolut tot ce s-a făcut vreodată în domeniu.

Suntem în anul 3041. Universitatea din București are o vechime de 1177 ani. Porțile ei, ca de altfel ale tuturor clădirilor legate de „educație”, s-au închis de mult. Un grup de tineri în jur de douăzeci de ani, provenind de pe diverse planete, au primit însărcinarea să scoată și să arunce computerele vechi de când lumea care zac prin universitate de peste zece secole. Cu această ocazie, tinerii au descoperit ceva neașteptat: descoperirea lor se numește  Contemporary Literature Press. Au găsit-o pe Quark-net, într-o buclă de informații rătăcite.

În acest moment, tinerii refuză să mai părăsească Universitatea din București. S-au apucat să învețe engleza — o „limbă străină”. Limbile sunt chiar mai vechi decât universitățile și la fel de inutile ca și ele în ziua de azi, când absolut toată lumea folosește OMNI-THINK. S-au apucat să citească o „carte” intitulată The Exam Book! Cartea pare să fi pornit de la un „examen” cu care s-a încheiat „cursul” de literatură engleză din secolele XX și XXI, predat în urmă cu foarte mult timp la Universitatea din București. Cartea aceasta cuprinde subiectul care s-a dat la examenul scris, lucrările studenților, răspunsurile lor la un chestionar și părerile lor în ceea ce privește importanța literaturii în studiul limbii engleze. Profesoara care a dat examenul cu studenții nu a inclus în volum și notele primite de fiecare, pentru că, spunea ea, nu nota contează. Important era faptul că putea „citi” cot la cot cu studenții o carte care fusese scrisă de un scriitor din secolul XX, pe numele lui James Aloysius Joyce.

Volumul The Exam Book! pare să fi trecut neobservat în anul 2014 — anul memorabil al războiului din Crimeea!

Astăzi, cu 1027 de ani mai târziu, acești tineri îl citesc literă cu literă. Nu mai vor să iasă din Catedra de Engleză din strada Pitar Moș. Stau cu toții la etajul întâi, într-o sală care încă poartă același nume pe care îl avea în 2014: James Joyce. Subtitlul cărții The Exam Book! este „Dar de Crăciun pentru toți profesorii de literatură, de la studenții lor”.

‘This is nat language at any sinse of the world’ (Finnegans Wake 083.12:1). Da, limba aceasta se poate citi, odată ce-ți dai seama că ajunge s-o înveți. Încă o dată, Crăciun fericit, Domnule Joyce!- Lidia Vianu, Profesor la Vechea Universitate din București.

The Exam Book!, editat de Lidia Vianu, Violeta Baroană și Ștefan Mălaimare s-a lansat oficial  luni, 24 noiembrie 2014, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: editura.mttlc.ro/the-exam-book.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză, cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați Editurii, lidia.vianu@g.unibuc.ro.


Număr de vizualizări :1124


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro