Premiile „Art for children 2014”

nov. 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marți, 11 noiembrie 2014, între orele 18:30- 20:30, la sediul Artmark – Palatul Cesianu Racoviță, strada C.A. Rosetti nr. 5, București, va avea loc Ceremonia de acordare a premiilor „Art for children 2014”. În urma licitației în scop caritabil „Art for Children” organizată de Artmark la inițiativa Prințesei Sturdza, alături de Asociația Generation Europe România, în asociere cu UNICEF România și găzduit de BNR, de la finele lunii mai a.c., a fost strânsă suma de 135.000 de lei. Marți, 11 noiembrie 2014, aceasta sumă va fi  împărțită între trei organizații nonguvernamentale  cu rezultate excepţionale în domeniul protectiei copilului. Acestea sunt: Hope and Homes for Children Romania, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) si Motivation.

Conceput ca un eveniment bienal în cadrul căruia artiștii români vor fi încurajați să creeze și să doneze lucrări de artă în beneficiul exclusiv al copiilor, alăturate operelor  de artă românească importantă special selecționate de către Artmark, Art for Children are un aport semnificativ la actiunea în sprijinul copiilor defavorizati din Romania. În cadrul ceremoniei de acordare a premiilor şi diplomelor de merit, Marina Sturdza, initiatoarea proiectului caritabil, aduce o recunoastere publica a eforturilor celor trei ONG-uri care au adus schimbari majore in domeniul protectiei copilul din Romania.

Federatia Organizatiile Neguvernamentale pentru Copil a fost un actor important in realizarea Strategiei pentru Drepturile Copilului 2014-2020, precum si al procesului de Programare a fondurilor europene 2014-2020 si al Strategiei pentru persoanele cu dizabilitati 2014-2020. Fundatia Motivation Romania s-a implicat in dezinstitutionalizarea copiilor cu dizabilitati din Romania prin dezvoltarea de servicii de incluziune a acestora in comunitate. Hope and Homes for Children Romania activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din tara, la scoaterea a peste 5.000 de copii din institutii, la salvarea a apox.17.000 de copii de la abandon, la sprijinirea a 600 de tineri institutionalizati și la multe alte situații.

Număr de vizualizări :794


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro