O nouă reprezentație a spectacolului ”inter@FAȚA”

nov. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marți,18 noiembrie 2014, ora 19:30, la Centrul Național al Dansului Bucuresti (Bulevardul Mărășești nr. 80-82, Sector 4, București), Asociația dramAcum, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului, cu finanțarea Administrației Fondului Cultural Național, vă invită la spectacolul ”inter@FAȚA”.

”La un moment dat mama mi-a zis: „Ştii, noi suntem ţigani.” Pe mine mă afecta asta la modul de ambiţionare. I’m not gonna be like this. Imi amintesc și acuma, a fost o decizie foarte clară, îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri: Nu o să fiu niciodată ţigancă!”- Cristiana Grigore, în copilărie.

Folosind mijloace de investigație specifice teatrului documentar, actorii Cătălina Bălălău, Liviu Popa, Ionuț Niculae și Paul Dunca, împreună cu Andreea Chindriș, Maria Draghici, Alexandru Berceanu si Cătălin Crețu produc o investigație performativă a contactului între grupuri culturale diferite, precum comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupul cultural majoritar.

inter@FAȚA este rezultatul unei colaborări interdisciplinare care sondează reacția la diferență. Pornind de la documentarea și expunerea unor linii de discriminare prezente în societatea românească, în cadrul performance-ului inter@FAȚA se va genera în timp real muzică, pornind de la monitorizarea EEG a unui performator și a unui spectator.

Diferențele culturale provoacă frică și generează agresiune.

Diferențele culturale provoacă curiozitate și generează schimburi.

Sesizarea diferențelor reprezintă un mecansim adaptativ esențial supraviețuirii.

Adaptarea la diferențe generează evoluție.

Dispozitivul inter@FAȚA creează un flux creativ pornind de la emoțiile spectatorului și ale performatorului, unite cu ajutorul monitorizării EEG a activității neuronale, prin generarea de muzică în timp real de către compozitorul Cătălin Crețu. Muzica va fi folosită ca suport coregrafic de Ana Costea.

inter@FAȚA este produs de dramAcum (dramAcum.org) în parteneriat cu Centrul Național al Dansului Bucuresti, cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

Parteneri: UNATC IL Caragiale, Asociația Pro Casandra, UNMB, Colectiv A Cluj, Teatru Fix Iași, Sapte Seri, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Echipa de creație:

inter@FAȚA – Proiect colectiv după un concept de Alexandru Berceanu

Cu: Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuț Niculae, Liviu Popa

Regizor: Alexandru Berceanu

Dramaturgi: Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu, Vasile Nussbaum

Generare muzică

Compozitor: Cătălin Crețu

Programator: Grigore Burloiu

Video artist: Maria Draghici

Coregraf: Ana Costea

Scenograf: Sabina Pavel

Consultanți științifici: Ana Iorga (Buyerbrain), Adina Babeș (INSHR EW), Vlad Moca (Coneural)

Număr de vizualizări :13093


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro